Μια μικρή Ελλάδα στην Ρωσία – Οι Ρώσοι «τιμούν» τον ελληνικό πολιτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάνω από 50.000 κάτοικοι της Μόσχας, αριθμός που είναι ρεκόρ για τα τέσσερα χρόνια του θεσμού που ξεκίνησε το 2015, έδωσαν το παρών στο Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού «Ακρόπολις»

το οποίο… παραδοσιακά φιλοξενείται στον κήπο του Ερμιτάζ. Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου μια μικρή Ελλάδα στήθηκε έξω από το διάσημο μουσείο. Η μεγάλη προσέλευση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οφείλεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της Ελλάδας, στο πλούσιο πρόγραμμα, στον καλό καιρό αλλά και στο γεγονός ότι φέτος το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Οργάνωση Ελληνικής Νεολαίας «Αργώ» με την υποστήριξη του κοινωνικού δικτύου YAGREK του ομογενούς Γιάννη Πολίτοφ, υπό την αιγίδα του τμήματος Εθνικής Πολιτικής και Διαπεριφερειακών Σχέσεων της Μόσχας.

Στην κεντρική σκηνή εμφανίστηκαν διάσημοι καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής, όπως οι: Αριάδνη Προκοπίδου, Ναντέζντα Ραφαηλίδη, Μελάνια Μουρουζίδου, Μιχαήλ Τσελακίδης, Νίνα Ιωαννίδη, Δημήτρης Γρίβας και Μιχαήλ Μπαγχλάδης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβλήθηκαν ταινίες για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού τράβηξαν τα περίπτερα με τα ελληνικά προϊόντα και τα είδη λαϊκής τέχνης.

Οι επαγγελματίες σεφ μύησαν τους επισκέπτες στην ελληνική κουζίνα (το σουβλάκι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο), και παράλληλα χοροδιδάσκαλοι που ταξίδεψαν στη Μόσχα από την Ελλάδα έδειξαν τα βήματα των ελληνικών χορών – εκτός από το διάσημο συρτάκι και οι ποντιακοί χοροί είχαν την τιμητική τους.

«Το Φεστιβάλ “Ακρόπολις” διδάσκει στους επισκέπτες να χορεύουν συρτάκι, αλλά πάνω απ’ όλα μαθαίνει την αξία της φιλίας και της συνεργασίας που έχουν αντέξει στο χρόνο», είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Από Pontosnews

  • 200
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...