• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλη Ελλάδα: Ναπολετάνικα, μία γλώσσα που κινδυνεύει να χαθεί

Μεγάλη Ελλάδα: Ναπολετάνικα, μία γλώσσα που κινδυνεύει να χαθεί

Δείτε...

«Συχνά και λίγο παντού βρίσκουμε κείμενα στη ναπολετάνικη γλώσσα: στα πανώ των διαφημίσεων, την τοπική σήμανση, το Διαδίκτυο, σε ρομαντικές φράσεις, τις συσκευασίες σοκολάτας κ.λπ.». Δυστυχώς όμως στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό που διαδίδεται για τα Ναπολετάνικα, λίγη σχέση έχουν με αυτά, σχετικά με ορθογραφικά λάθη εδώ κι εκεί… Πολύ συχνά αυτός που ωφελείται από εμπορικά κίνητρα δεν έχει καμία σχέση με ούτε με την Καμπανία ούτε με τη χώρα.

Θυμηθείτε: Οπαδοί ιταλικής ομάδας φωνάζουν «είμαστε Έλληνες» και γιουχάρουν τον ιταλικό ύμνο, Βίντεο ανατριχίλας

Είναι γι’αυτό το λόγο που η Accademia Napoletana, προκειμένου για την προστασία της ναπολετάνικης γλώσσας και κουλτούρας, πραγματοποιεί και προσπαθεί να πραγματοποιήσει μία δράση διορθωτική και ευαισθητοποίησης προς μία πιο ακριβή και, ακριβώς, ορθή γραφή της ναπολετάνικης γλώσσας, για την αναχαίτιση της ολοένα και μεγαλύτερης καταστροφής… που αποπειράται και κατά της ίδιας της ύπαρξης των Ναπολετάνικων ως μητρικής γλώσσας.

Και προφανώς τόσο και κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς των ίδιων των Ναπολετάνων.

Αυτή η κατάσταση είναι πράγματι τόσο πιο σοβαρή επειδή τα εν λόγω αναφερόμενα “Ναπολετάνικα” χρησιμοποιούνται για την εμπορευματοποίηση των προϊόντων ή εμβλημάτων που επιτιμούν με λάθος τρόπο τις εξοχότητες της Νάπολης και της Καμπανίας μη έχοντας με αυτές, ούτε καταγωγή ούτε νόημα ούτε αξία, πολιτιστική ή οινογαστρονομική, τελειώνοντας με το να δίνουν ένα θανατηφόρο χτύπημα στην δική μας τοπική οικονομία, ήδη σε πτώση, εκτός αυτού και στην ίδια την ακριβώς, και αληθινή ναπολετάνικη γλωσσική ταυτότητα.

Είναι απαραίτητο να πούμε αρκετά!»

ΠΗΓΗ: mgrecianews. com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.