Μαθητές από την Βικτώρια θα επισκεφτούν την Ελλάδα

Η κυβέρνηση Andrews, τηρώντας την προεκλογική της υπόσχεση, ανοίγει τις αιτήσεις συμμετοχής για το Premier’s Spirit of Democracy Prize (Βραβείο Πρωθυπουργού για το Πνεύμα της Δημοκρατίας), για όλους τους μαθητές των τάξεων 9, 10 και 11 που φοιτούν σε κρατικά, καθολικά και ανεξάρτητα σχολεία και οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα, με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση της πολιτικής αγωγής και των θεμάτων που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολιτείας και υπουργός Παιδείας, James Merlino, προέβη στη σχετική ανακοίνωση την Τρίτη, με το άνοιγμα των αιτήσεων για την εκπαιδευτική περιοδεία, η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε 22 μαθητές από τη Βικτώρια να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως μέρος ενός προγράμματος εμβάθυνσης κι εξειδίκευσης στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος σπουδών.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα πρέπει να υποβάλουν μια γραπτή έκθεση με θέμα τη δημοκρατία, αντλώντας ιδέες από το έργο των κλασσικών Ελλήνων στοχαστών όπως ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και διερευνώντας τον ρόλο, την ιστορία και την εξέλιξη της Δημοκρατίας και τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφώσει την Αυστραλία και τη Βικτώρια. Η επιλογή των επιτυχόντων θα γίνει από πάνελ ειδικών.

«Η κατανόηση της προέλευσης και της εξέλιξης της Δημοκρατίας θα βοηθήσει τους μαθητές μας να αντιληφθούν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της σύγχρονης Αυστραλίας και της Βικτώριας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, James Merlino.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 747.000 δολάρια για την προώθηση της συμμετοχής των μαθητών και της εμπλοκής τους σε θέματα σχετικά με την πολιτική αγωγή και την ιδιότητα του πολίτη. Ως μέρος αυτής της επένδυσης, η Αρχή Προγραμμάτων Σπουδών και Αξιολόγησης της Βικτώριας (Victorian Curriculum and Assessment Authority) συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες και το VicSRC (Συμβούλιο Αντιπροσώπων των Μαθητών της Βικτώριας) για την ανάπτυξη δράσεων που θα ενισχύσουν τη διδασκαλία της πολιτικής αγωγής στα σχολεία της Βικτώριας.

Η ομογενής υπουργός Υγείας, Τζένη Μικάκου, μιλώντας για την εν λόγω πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δήλωσε: «Αυτό θα δώσει στους νέους της Βικτώριας μια συναρπαστική ευκαιρία να μάθουν πώς ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας και οι θεμελιώδεις ιδέες της Δημοκρατίας εξακολουθούν να διαμορφώνουν τη σημερινή Αυστραλία».

«Η εμπειρία του ταξιδιού στην Ελλάδα και της γνωριμίας με την πλούσια κουλτούρα της, θα εμπνεύσει και θα διευρύνει την οπτική των μαθητών της Βικτώριας για τον κόσμο» κατέληξε η κ. Μικάκου.

Οι αιτήσεις για το Premier’s Spirit of Democracy Prize κλείνουν την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 και οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του 1ου Τριμήνου του 2020.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...