Ευχάριστα νέα για την Ελληνική Γλώσσα

Γράφει η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» (ομογένεια Αυστραλίας):

Θα ήθελα να ενημερώσω την παροικία μας όσον αφορά το Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου La Trobe. Το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να ανανεώσει τη θέση της συντονίστριας του Προγράμματος για τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2022.

Κατά το διάστημα αυτό, θα αποφασιστεί αν το Πρόγραμμα θεωρείται βιώσιμο. Η ανανέωση είναι θετικό βήμα, εφόσον δείχνει ότι οι αρμόδιοι του Πανεπιστημίου αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον επικεφαλής του Τμήματος Γλωσσών και Γλωσσολογίας, Prof. James Walker, και τον επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Prof. Nick Bisley, για την υποστήριξή τους.

Μεταξύ άλλων, θα πρέπει τώρα να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την αύξηση του αριθμού των φοιτητών μας. Εδώ χρειάζεται η βοήθεια όλων μας! Σας παρακαλούμε να ενθαρρύνετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας που εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να διαλέξουν το μάθημα των Ελληνικών.

Οι φοιτητές του Προγράμματος που θα λάβουν μέρος στο πρώτο μας εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα (Overseas Study Tour: Connecting with Language and Culture in Greece), το οποίο έχει διοργανωθεί σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Touchdown Tours
Το La Trobe είναι το μόνο Πανεπιστήμιο στη Βικτώρια που προσφέρει ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ελληνικών, από το επίπεδο αρχαρίων μέχρι και διδακτορικό.

Από Νέος Κόσμος, ΦΩΤΟ eurokinissi