• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελληνοαυστραλός ετών 100 αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας: «Να παντρευτείς μία νεότερη γυναίκα»

Ελληνοαυστραλός ετών 100 αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας: «Να παντρευτείς μία νεότερη γυναίκα»

Ο Λούις Αμπουλός (Louis Ampoulos) είναι Έλληνας της Αυστραλίας. Διανύει το 100ο έτος της ηλικίας του και είναι γεμάτος ζωή, αγάπη και χαμόγελα.

Ο γεννημένος στο Πλωμάρι της Λέσβου, υπερήλικας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963.
Μιλώντας στην ομογενειακή ιστοσελίδα greekherald.com.au αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του.

«Θα πρέπει να παντρευτείς μια καλή και νεότερη γυναίκα, που θα σε προσέχει και θα σου μαγειρεύει όλα τα αγαπημένη σου φαγητά. Η σύζυγός μου είναι καταπληκτική μαγείρισσα» λέει ο κ. Αμπουλός.

Η σύζυγός του Παναγιώτα, είναι σήμερα 72 ετών και όπως επισημαίνει ο κ. Αμπουλός όταν την είδε για πρώτη φορά, πήγε αμέσως στους γονείς της και ζήτησε να την παντρευτεί.

«Οδηγούσε φορτηγό και είχα εντυπωσιαστεί. Ήταν όμορφος» σχολιάζει χαμογελαστή η κα Παναγιώτα Αμπουλού.

Όταν έφτασε στο Φόρμπς της Νέας Νότιας Ουαλίας, άρχισε να εργάζεται σε μια καφετέρια ως λαντζέρης, αλλά δεν ήξερε καθόλου αγγλικά. Η Παναγιώτα τον ακολούθησε στην Αυστραλία το 1965 και παντεύτηκαν στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μάρικβιλ.

Σε ηλικία 46 ετών ο παππούς Λούις απέκτησε την κόρη του και στα 50 του τον γιο του. Άνοιξε μανάβικα στο Μάρικβιλ και συνταξιοδοτήθηκε στα 65 του. Πλέον, ζει με την οικογένειά του στο Έρλγουντ.

Στις 10 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τα 100α γενέθλιά του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και αναρρώνει σταδιακά. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δεν τον σταμάτησε από το να συναντά τα τρία του εγγόνια και να τα συμβουλεύει.

«Μην πίνετε και μην καπνίζετε. Εάν δουλεύεις σκληρά, τότε η ζωή στην Αυστραλία είναι καλή» δηλώνει ο κ. Αμπουλός.

(sputniknews)