Έλληνας ομογενής θέλει να φέρει σαουδαραβικές επενδύσεις στην Αυστραλία

Ο ομογενής γκουρού των επιχειρήσεων και πρώην διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού Dow Chemicals,

ανέλαβε πριν από μερικές μέρες καθήκοντα ειδικού συμβούλου σε ταμείο κρατικών κεφαλαίων της Σαουδικής Αραβίας και θα είναι ο προσωπικός σύμβουλος του πρίγκιπα της χώρας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Λιβέρης, άφησε να εννοηθεί ότι η Αυστραλία θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο των χωρών που η Σαουδική Αραβία εξετάζει να επενδύσει, αναφέροντας ότι οι τομείς στους οποίους οι διαχειριστές του ταμείου των $US250 δισ., εξετάζουν να επενδύσουν στην Αυστραλία είναι ο εξορυκτικός και ο τομέας της τεχνολογίας.

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο Public Investment Fund (PIF), έχει ήδη επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στις εταιρίες Uber, Tesla και άλλους κολοσσούς, δείχνει ενδιαφέρον και για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα με τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο να συμπεριλαμβάνεται στις τοποθεσίες που ενδιαφέρουν το σαουδαραβικό χρήμα.

Σε ανακοίνωση του ταμείου PIF αναφέρεται ότι ο Λιβέρης επιλέχθηκε λόγω της μεγάλης του εμπειρίας στη Σαουδική Αραβία καθώς δύο τελευταίες δεκαετίες ως ηγετικό στέλεχος της DowDuPont συνεργάστηκε με την Aramco για την ανάπτυξη του πετροχημικού συγκροτήματος Sadara Chemical συνολικού κόστους $US20 δις.

Η PIF, έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών της στοιχείων από $US 250 δισ. σε $US400 δισ. μέχρι το 2020.

Άνω του ήμισυ του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου είναι τοποθετημένο σε μεγάλες εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, αλλά η PIF έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και στο εξωτερικό, τις οποίες και θέλει να αυξήσει.

Από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu