Έλληνας από την Ταϊβάν αποκαλύπτει: Ενημερωνόμαστε για τα ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ, vid

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες, τα 23 εκατομμύρια των κατοίκων της Ταιβάν την κλιμάκωση των στρατιωτικών κινήσεων από την Κίνα.

Ανάμεσα τους και ο καθηγητής Αγγλικών Χρήστος Σαραντίδης που ζει και εργάζεται στο νησί από το 2008.

«Οι οχυρώσεις πάντα υπάρχουν. Έχουν σταλεί email από την κυβέρνηση προς του πολίτες το που να πρέπει να πάμε άμα χρειαστεί κάτι. Υπάρχει ενημέρωση και οργάνωση πάρα πολύ μεγάλη προς αυτό το θέμα, οπότε ο κόσμος έχει εμπιστοσύνη στις αρχές το τι πρέπει να κάνει άμα χρειαστεί» τόνισε ο κ. Σαραντίδης στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Σωτήρη Μπαρσάκη.

«Φόβος δεν υπάρχει, από την άποψη ότι είμαστε υπό απειλή, θανάσιμη απειλή, ότι θα γίνει κάποια σύρραξη τώρα. Δεν υπάρχει πανικός στους δρόμους» διευκρίνισε.

«Οι παραβιάσεις μέχρι αυτή τη στιγμή ήταν όχι του εναέριου χώρου της Ταϊβάν, αλλά του εναέριου χώρου αναγνώρισης απειλών μέχρι στιγμής. Βέβαια ο αριθμός αυτών των παραβιάσεων συνεχίζει και αυξάνεται το οποίος είναι ανησυχητικό από μόνο του» σημείωσε.

«Βλέπουμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά, ως πατέρας ανησυχώ, αλλά δεν πανικοβάλλομαι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει η άσκηση αυτή, θα κρατήσει τέσσερις μέρες και θα πάψει, απλά δίνουν το σήμα οι Κινέζοι ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν ένα αποκλεισμό άμα χρειαστεί στο μέλλον ως απειλή» τόνισε.

(skai – φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί