Εκδήλωση στήριξης στη Νέα Υόρκη για τον Γκας Μπιλιράκη (βίντεο)

Τη δέσμευσή του ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει σθεναρά τα ελληνικά εθνικά θέματα εξέφρασε ο ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής, Γκας Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης οικονομικής ενίσχυσης της υποψηφιότητάς του, που διοργάνωσε η ΠΣΕΚΑ στο εστιατόριο «Διόνυσος».

Κατά την παρουσίαση του τιμώμενου προσκεκλημένου, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, εξήρε το έργο του κ. Μπιλιράκη και επεσήμανε ότι οι ομογενείς θα πρέπει να στηρίξουν τους Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες υποψήφιους, ανεξαρτήτως από την κομματική προέλευσή τους.

«Δεν μπορώ να ακούω ότι ‘δεν στηρίζω εκείνον γιατί είναι συντηρητικός, δεν στηρίζω τον άλλον γιατί είναι προοδευτικός’. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι τα ελληνικά εθνικά θέματα. Είχαμε στην περιοχή μας, από το Δημοκρατικό Κόμμα, τον κ. Κράουλι, ο οποίος υποστήριζε την Ελλάδα. Ομως, έχασε τις προκριματικές των Δημοκρατικών (σ.σ. από την Αλεσάντρα Οκάζιο – Κορτέζ) ουσιαστικά από την Αστόρια. Ο Ελληνισμός, που τόσο στήριζε, δεν τον ψήφισε. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνει ξανά», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Γκας Μπιλιράκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε διαχρονικά για τη θητεία του για ζητήματα όπως το Κυπριακό, το Μακεδονικό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Χάλκη και την τουρκική προκλητικότητα. Μάλιστα, αποκάλυψε ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα κατά τη σύντομη παραμονή του στην Τουρκία, στο ενδιάμεσο ταξιδιού για πολιτικούς σκοπούς, όπου μίλησε σε έντονο ύφος στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ιδιωτική συνομιλία τους.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε επανειλημμένως με κολακευτικά λόγια, τονίζοντας ότι «η διακυβέρνησή του είναι η πρώτη, Ρεπουμπλικανική ή Δημοκρατική, που μας ακούει σοβαρά», για να καταλήξει στη σημασία του γεγονότος ότι ο ίδιος είναι ο μόνος υποψήφιος ομογενής για ομοσπονδιακό κοινοβουλευτικό όργανο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Εχω τη δυνατότητα επαφής με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Γνωρίζετε την στάση του κ. Τραμπ απέναντι στην Τουρκία. Είναι η πρώτη αμερικανική διακυβέρνηση, Ρεπουμπλικανική και Δημοκρατική, που μας ακούει. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πράγματα, αλλά θα εξακολουθήσω να παλεύω. Εάν η μάχη χαθεί, δεν θα έχουμε πια αυτήν την ευκαιρία», ήταν τα λόγια του κ. Μπιλιράκη.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο ομοσπονδιακός βουλευτής από την Φλόριδα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι ομογενείς βουλευτές όλο και μειώνονται, τονίζοντας ότι οι νεότεροι Ελληνοαμερικανοί προτιμούν την επαγγελματική καριέρα παρά την πολιτική.

«Δυστυχώς, η πολιτική σήμερα δεν είναι τόσο ελκυστική, επειδή δεν είναι όσο ‘καθαρή’ ήταν παλαιότερα. Παρ’ όλα αυτά, όταν κερδίσουμε το Νοέμβριο, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνοαμερικανούς μπορούμε».

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ (αριστερά) έπλεξε το εγκώμιο του Γκας Μπιλιράκη (δεξιά) και εξέφρασε την άποψη ότι ο Ελληνισμός πρέπει να στηρίζει τους ομογενείς υποψηφίους. Φωτογραφία«Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

«Το Ελληνοαμερικανικό λόμπυ δεν υποστηρίζεται»

Με αφορμή τη συζήτηση για την ανάγκη ύπαρξης Ελληνοαμερικανών σε θέση ευθύνης, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, στηλίτευσε τις μομφές που δέχεται κατά καιρούς το Ελληνοαμερικανικό και Ελληνοκυπριακό λόμπυ σχετικά με την επιρροή του στην αμερικανική πολιτική επί των εθνικών θεμάτων. Συγχαίροντας, παράλληλα, την AHEPA, για τη δραστηριότητά της, ο κ. Κρίστοφερ τόνισε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη υποστήριξη.

«Την ώρα που η Τουρκία ξοδεύει ετησίως για δημόσιες σχέσεις εδώ 100 εκατομμύρια δολάρια, η Ελλάδα και η Κύπρος μαζί ξοδεύουν λιγότερα απ’ όσα δαπανούμε συνολικά οι παρόντες σε αυτήν την αίθουσα. Υπάρχουν ορισμένοι που λένε ‘γιατί δεν κάνετε τίποτα εσείς’. Το ελληνοαμερικανικό λόμπυ αγωνίζεται και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα εάν δεν ήταν στις επάλξεις», ήταν τα λόγια του κ. Κρίστοφερ, για να καταλήξει πως «έχει φτάσει η στιγμή, εκτός των άλλων, να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ πως η Τουρκία είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος, εκτός από φονταμενταλιστική ισλαμική χώρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ύπατος αντιπρόεδρος της AHEPA, επισημαίνοντας επίσης ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν πολιτικά νεότεροι Ελληνοαμερικανοί.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ»

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...