• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκδήλωση αφιερωμένη στους ANZACs της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Μάχης της Κρήτης

Εκδήλωση αφιερωμένη στους ANZACs της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Μάχης της Κρήτης

Το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης για την Μάχη της Κρήτης της Βικτώριας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μεσσηνιακών Οργανισμών Μελβούρνης & Βικτωρίας, διοργανώνουν με την δέουσα τιμή και ευλάβεια ημερίδα με κύριο θέμα την επανένωση των αυστραλιανών και νεοζηλανδικών οικογενειών από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ειδικά από της μάχες που έγιναν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στην Μάχη της Κρήτης.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται επίτηδες όχι τον μήνα του Μαΐου, έχει σκοπό να αναβαθμίσει τις σχέσεις των δυο λαών της Αυστραλίας και της Ελλάδας και ειδικά κατά τη Μάχη της Κρήτης. Θα είναι ένα απόγευμα γεμάτο ιστορίες, αναμνήσεις, γράμματα, φωτογραφίες, και διηγήματα από τα μέλη των απογόνων των Αυστραλών Βετεράνων και όχι μόνο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η Γενική Επίτροπος του Υπουργείου των Βετεράνων κ. Jenny Cotton, θα προσφέρει τα μετάλλια του 97χρονου βετεράνου της Μάχης της Κρήτης, κ. Νorman Maddock, τα οποία τα είχαν κλέψει πέρυσι σε διάρρηξη στο σπίτι του. Ο βετεράνος ήταν πέρυσι και φέτος το τιμώμενο πρόσωπο στις εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης.

Επίσης, η ιστορικός κ. Megan Spencer, θα κάνει ειδική παρουσίαση της σειράς των ντοκυμαντέρ που έχει ετοιμάσει εκ μέρους του Australian War Memorial στην Καμπέρα, τα οποία θα τα αφιερώσει στην Μάχη της Κρήτης και, ειδικά, στην προσφορά του παππού της και του θείου της οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Γερμανούς και έμειναν στην Κρήτη δυο ολόκληρα χρόνια.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, στις 2.00μμ, στο Education Centre του Μνημείου των Πεσόντων στο Domain Gardens και είναι η είσοδος είναι δωρεάν. Θα προσφερθούν ελαφρά εδέσματα.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ eurokinissi