Εκδηλώσεις στο Κουίνσλαντ για την 44η επέτειο από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Κυπριακή Κοινότητα Κουνσλάνδης διοργάνωσε και φέτος τις εκδηλώσεις της για την 44η επέτειο

από το προδοτικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τον μαύρο Ιούλιο του 1974.

Η εκδήλωση άρχισε την Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου West End, με τρισάγιο και μνημόσυνο των πεσόντων αδελφών μας, Κυπρίων και Ελλαδιτών, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο κοινοτάφειο που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας.
Μετά έγινε σύντομη εκδήλωση στο Κυπριακό Σπίτι.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Κουίνσλαντ, κ. Στάθης Ζαμπάς, καλοσώρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, ειδικά την κυπριακή αντιπροσωπεία.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κυρία Μάρθα Μαυρομάτη, η οποία απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, κυρία Νατάσα Πηλείδου, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κύπρου κ. Νίκου Αναστασιάδη, και έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου όσον αφορά το Κυπριακό, και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Κυπριακής Βουλής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής.

Στο τέλος προσφέρθηκαν ελαφρύ γεύμα και ποτά που ετοιμάστηκαν από το ΔΣ της Κοινότητας.
Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι παρευρισκόμενοι ήταν πάνω από 300 άτομα από κάθε ηλικία.

Από επίσημης πλευράς, παραβρέθηκαν ο κ. Hayden Sheppard αντιπρόσωπος της βουλευή Griffith, Terri Butler, o δημοτικός σύμβουλος Johnathan Sri, ο αντιπρόσωπος του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας κ. Πίκος Αθανασάς, πρόεδροι και αντιπρόσωποι από όλες της Ελληνικές Κοινότητες, Ενορίες, Αδελφότητες και άλλους φορείς της ομογένειας.

Από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu