• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποβολή Έλληνα φοιτητή για την δράση του κατά της κομμουνιστικής Κίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποβολή Έλληνα φοιτητή για την δράση του κατά της κομμουνιστικής Κίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

apovolh ellhna omogenh

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι ο 20χρονος φοιτητής έχει διαπράξει στις εγκαταστάσεις του 11 παραπτώματα ως ακτιβιστής υπέρ του Χονγκ Κονγκ και κάποιες διαδηλώσεις εξελίχθηκαν βιαία

Το πανεπιστήμιο του Queensland (University of Queensland) απέβλε από τις τάξεις του, για δυο χρόνια, τον ομογενή φοιτητή Drew Παύλου τον οποίο κατηγορεί ως υποκινητή των διαδήλωσεων κατά της Κίνας στους χώρους του πανεπιστημίου.

Την ανακοίνωση της αποβολής του έκανε ο ίδιος ο κ. Παύλου σημειώνοντας ότι θα κάνει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο (Supreme Court) κατά της αποβολής.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Παύλου μαζί με τον δικηγόρο του είχαν αποχωρίσει από την πειθαρχική ακρόαση του πανεπιστημίου λέγοντα πως δεν ήταν αντικειμενική και ήταν στραμμένη εναντίων τους. Ο φοιτητής χαρακτήρισε την ακρόαση «στημένη», είπε πως το πανεπιστήμιο επιθυμούσε να τον αποβάλει, και πως το μεγαλύτερο μέρος της επιτροπής που είναι αρμόδια για το ζήτημα του, δεν είναι αμερόληπτη καθώς μέλη της εξαρτώνται οικονομικά από το πανεπιστήμιο.

«Είναι μια παρωδία δίκης» είπε ο κ. Παύλου. «Έχουν μάθει από τους αφέντες τους στο Πεκίνο πως να στήνουν δίκες».

Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει ότι ο 20χρονος έχει διαπράξει στις εγκαταστάσεις του 11 παραπτώματα ως ακτιβιστής υπέρ του Χονγκ Κονγκ. Μια διαδήλωση για αυτό το θέμα στην οποία συμμετείχε ο κ. Παύλου εξελίχτηκε σε βίαιο επεισόδιιο μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πέρσι ο κ. Παύλου είχε υποβάλει μήνυση κατά του Γενικού Πρόξενου της Κίνας στο Μπρίσμπαν, Δρ. Xu Jie και ζητούσε την ανάκληση της ανακοίνωσης που έκανε ο διπλωμάτης με αφορμή τη διαδήλωση υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού του Hong Kong που έγινε στο Πανεπιστήμιο στις 24 Ιουλίου του 2019.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση του Δρ. Xu Jie, είχε πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις στη ζωή και την ασφάλεια του κ. Παύλου, καθώς κατονομάζεται και κατηγορείται ως αυτονομιστής που ενθαρρύνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Το να σε χαρακτηρίσουν αυτονομιστή είναι σαν να σε καταδικάζουν σε θάνατο, και γι’ αυτό θα έχω πρόβλημα εάν ποτέ ταξιδέψω στην Κίνα», είχε πει στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Παύλου, ο οποίος ήταν και μέλος του Πανεπιστημιακού Συμβουλίου. «Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με την Κίνα ή τον πολιτισμό της. Απλώς δεν συμφωνώ με αυτά που κάνει η κυβέρνησή της».

«Δύο φορές έχω δεχθεί φραστική επίθεση και βία, όταν ένας φοιτητής υπέρ της Κίνας με άρπαξε και με έβρισε» είπε ο κ. Παύλου στον «Νέο Κόσμο», ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχθεί καταιγίδα επιθέσεων, πολλές φορές απειλητικές για τη ζωή του και την ασφάλειά της οικογένειας του.

Ο κ. Παύλου εκτιμά ότι οι επιθέσεις εναντίον του ξεκίνησαν όταν ο Δρ. Jie ανέβασε στην ιστοσελίδα του Προξενείου ανακοίνωση κατά των οργανωτών της διαδήλωσης, κατονομάζοντας τον κ. Παύλου ως υποκινητή εναντίον της Κίνας. Η ανακοίνωση αναδημοσιεύθηκε στην κυβερνητική εφημερίδα της Κίνας «Global Times» και, στη συνέχεια, στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα τον στιγματισμό του φοιτητή, και την περαιτέρω στοχοποίησή του ως αυτονομιστή.

Ο κ. Παύλου σπουδάζει Φιλοσοφία, Φιλολογία και Ιστορία. Είχε εκλεγεί στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου με 2.000 ψήφους. «Ήταν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην ιστορία του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές είναι με το μέρος μου, ενώ αρκετοί ακαδημαϊκοί έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους» είπε ο κ. Παύλου. «Πάντα ήμουν πολιτικοποιημένος και διαβάζοντας όσα συμβαίνουν στο Hong Kong, δεν μπορούσα να μείνω άπραγος».

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος», ΦΩΤΟ facebook