Menu

“Αναζητώντας τον Έλληνα πατέρα μου στην Αυστραλία”

Μέχρι πριν δύο χρόνια η Ελένη ή Helen, το τέταρτο παιδί της οικογένειας Senior, πίστευε πως γεννήθηκε στην Μελβούρνη από γονείς βρετανικής καταγωγής και γελούσε με τους φίλους της που συνέχεια της έλεγαν πως μοιάζει με Ελληνίδα.

 

Χρειάστηκε να περάσουν 46 χρόνια για να μάθει σχεδόν τυχαία το μεγαλύτερο μυστικό της οικογένειας της, πως δηλαδή η ίδια είναι ο καρπός ενός ολέθριου έρωτα που είχε η μητέρα της με ομογενή της Μελβούρνης, τον οποίο η ίδια αναζητά σήμερα.

«Όλα ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια όταν μόλις είχα επιστρέψει από τις καθιερωμένες διακοπές μου στην Ελλάδα οπότε κατά την διάρκεια μιας συζήτησης που είχα με τον 84χρονο σήμερα πατέρα μου, άρχισα να του λέω πόσο αγαπώ τους Έλληνες και την κουλτούρα τους και πως οι φίλοι μου εκεί συνεχώς μου λένε πως μοιάζω με Ελληνίδα», λέει η Ελένη η οποία θυμάται πως μόλις τελείωσε την φράση της έκπληκτη άκουσε τον πατέρα της να της εξομολογείται τον δικό του φόβο πως η ίδια ενδεχομένως να μην είναι δικό του παιδί.

Πατέρας και κόρη αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τεστ DNΑ και πατρότητας.

Καθώς μεγάλωνε η Ελένη αισθανόταν όλο και πιο Ελληνίδα και όλοι της έλεγαν πως μοιάζει με Ελληνίδα…

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η 48χρονη σήμερα μητέρα δύο παιδιών είναι Ελληνίδα ενώ το τεστ πατρότητας επιβεβαίωσε την υποψία του πατέρα της πως η Ελένη δεν είναι δικό του παιδί.

«Ναι μεν έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν υπήρχε τίποτε μέχρι τότε που να με κάνει να έχω την παραμικρή υπόνοια πως οι γονείς μου κάτι έκρυβαν αλλά για έναν περίεργο, σχεδόν ανεξήγητο λόγο την ίδια στιγμή δεν εξεπλάγην γιατί από μικρή ένιωθα μέσα μου πως ήμουν διαφορετική από την υπόλοιπη οικογένεια μου ενώ εδώ και χρόνια έχω έναν έρωτα, μια ανεξήγητη έλξη με την Ελλάδα την οποία επισκέπτομαι δύο φορές τον χρόνο», λέει η Ελένη η οποία λίγο αργότερα έμαθε από τον πατέρα που τη μεγάλωσε πως η μητέρα της διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με ομογενή της Μελβούρνης τον οποίο η ίδια δεν γνώρισε ποτέ.

«Οι γονείς μου ζούσαν στην Αγγλία αλλά όταν παρουσιάστηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για δουλειά στην Αυστραλία ο πατέρας μου αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Μελβούρνη όπου τον ακολούθησε έξι μήνες αργότερα η μητέρα και τα τρία μου αδέλφια».

Η μονάκριβη κόρη της οικογένειας γεννήθηκε το 1970 στη συνοικία του Essendon και πέρασε εκεί τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής της πριν η οικογένεια αποφασίσει να επιστρέψει μόνιμα πια στην Αγγλία.

«Ο πατέρας μου μου αποκάλυψε μετά τον θάνατο της μητέρας μου πως ο κύριος με τον οποίο η μητέρα μου διατηρούσε σχέση εργαζόταν στο ίδιο εργοστάσιο με εκείνη για περίπου τρία χρόνια. Ήταν ένας πολύ γοητευτικός άντρας, κατά δέκα τουλάχιστον χρόνια νεότερος της και υπολογίζω πως λογικά σήμερα – αν βρίσκεται εν ζωή – θα πρέπει να είναι περίπου 72-74 ετών», λέει η Ελένη η οποία όσο ξεδιπλώνει το κουβάρι αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας τόσο περισσότερο νιώθει την ανάγκη να βρει τον βιολογικό της πατέρα.

Το εργοστάσιο στο οποίο εργαζόταν το νεαρό ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή του Essendon.

Το σπίτι της οικογένειας Senior ήταν στην οδό Deacon και ο ομογενής άντρας έμενε στην οδό Buckley.

«Πιστεύω πως ο πατέρας που με μεγάλωσε κατά βάθος γνώριζε την αλήθεια αλλά δεν ήθελε να αποδεχθεί αυτή την προδοσία εκ μέρους της μητέρας μου κάτι που για μένα είναι απόλυτα θεμιτό και κατανοητό. Από την άλλη η μητέρα μου δεν μου είπε ποτέ το παραμικρό για αυτήν την ιστορία. Απεβίωσε πριν πέντε χρόνια σε ηλικία 74 ετών ενώ έπασχε από άνοια οπότε δεν ξέρω αν σκόπευε ποτέ να μου εξομολογηθεί το μεγάλο της μυστικό ή αν απλά είχε αποφασίσει να το πάρει μαζί της.

«Πάντως καταλαβαίνω πως και για εκείνη δεν θα ήταν εύκολο να μιλήσει για ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα και σίγουρα θα φοβόταν πως ενδεχομένως να κατέστρεφε την οικογένεια μας με την ομολογία της», λέει σήμερα η Ελένη η οποία είναι μητέρα ενός 17χρονου νεαρού και μιας 24χρονης κοπέλας.

«Η κόρη μου έπαθε ένα μικρό σοκ όταν της είπα πως έχουμε αίμα ελληνικό σε αντίθεση με τον γιό μου ο οποίος μάλιστα μου είπε πως του αρέσει να ξέρει πως είναι κι εκείνος λίγο Έλληνας. Όσο για μένα αν μπορούσα στην ζωή να επιλέξω τί θα ήθελα να ήμουν αυτό θα ήταν ούτως ή άλλως Ελληνίδα», λέει η Ελένη η οποία ομολογεί πως τα τελευταία δύο χρόνια από την στιγμή που έμαθε όλη την αλήθεια για τις ρίζες της έχει περάσει πολλές ώρες και μέρες ψάχνοντας μέσα της να καταλάβει τί πραγματικά θέλει.

«Είμαι μια ανεξάρτητη γυναίκα, επαγγελματίας, μητέρα και γιαγιά και είμαι πολύ ευτυχισμένη με την ζωή μου. Δεν σκοπεύω να δημιουργήσω πρόβλημα σε κανέναν όμως την ίδια στιγμή νιώθω την ανάγκη και επιθυμώ διακαώς να μάθω περισσότερα για αυτήν την ιστορία, να γνωρίσω κι εγώ τον βιολογικό μου πατέρα, ή έστω να κοιτάξω μια φωτογραφία του, να δω αν τελικά μοιάζω σε εκείνον, να τον ρωτήσω αν είχε την παραμικρή υπόνοια για την ύπαρξη μου, αν έμαθε ποτέ για μένα, αν με αγκάλιασε έστω μια φορά και αν υπήρξε και κάποιος λόγος που η μητέρα μου με ονόμασε Ελένη.

«Θέλω τόσο πολύ να συμπληρώσω αυτό το πάζλ της ύπαρξης μου και ξέρω πως θα μετανιώσω αργότερα αν δω την ζωή μου να περνά και δεν έχω προσπαθήσει τουλάχιστον να γνωρίσω τον ίδιο μου τον πατέρα.

«Ελπίζω να μια μέρα να καταφέρω να τον βρω», καταλήγει η Ελένη.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...