Αίγυπτος: «Να βρεθεί ένας άλλος χώρος για τη μεταστέγαση του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αγυπτιωτών»

Την δυσαρέσκεια των Αλεξανδρινών και γενικότερα Αιγυπτιωτών, για το ενδεχόμενο οριστικό κλείσιμο τις επόμενες ημέρες του χώρου,

 όπου μέχρι σήμερα στεγάζεται ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών, που λειτουργεί εδώ και 53 χρόνια στην παραλία του Αγίου Κοσμά, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης, ο οποίος μάλιστα είναι εδώ και πολλά χρόνια και πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να δοθεί από την Πολιτεία ένας νέος χώρος για τη μεταστέγαση του Ομίλου, που ήταν και ο πρώτος Ναυταθλητικός Όμιλος που ιδρύθηκε στο εξωτερικό, όπως τόνισε, και ουσιαστικά αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού για να δοξαστούν τα ελληνικά χρώματα σε αθλητικές εκδηλώσεις στην Αίγυπτο, από τις προηγούμενες δεκαετίες, μέχρι και σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο χώρος στον Άγιο Κοσμά δόθηκε στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αγυπτιωτών της Αθήνας το 1965, ως ανταπόδοση της παραχώρησης του χώρου του αντίστοιχου Ομίλου της Αλεξάνδρειας για να στεγαστεί το Αρχηγείο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu