• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αγιασμός στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Γιούνιον της Νέας Ιερσέης

Αγιασμός στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Γιούνιον της Νέας Ιερσέης

Τελέστηκε ο αγιασμός του ελληνικού σχολείου της κοινότητας του Αγ. Δημητρίου στην πόλη Γιούνιον Νέας Ιερσέης, παρουσία μαθητών, γονέων, δασκάλων και σχολικής επιτροπής, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Με δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Γεώργιος Κουζέλης, ευχήθηκε καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά.

Οπως ανέφερε, «το σχολείο μας αποτελείται από καλές οικογένειες, άριστους εκπαιδευτικούς και αξιόλογη σχολική επιτροπή. Ολοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διδάξουν στα παιδιά μας την ελληνική γλώσσα και τις αρχές της Ορθοδοξίας. Ευχόμαστε και φέτος ο Θεός να ευλογήσει διά πρεσβειών του Αγ. Δημητρίου ώστε να έχουμε μία όμορφη και εποικοδομητική χρονιά».

Η διευθύντρια του σχολείου, Κατερίνα Μακριδάκη-Ρόμπου, ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Ξεκινάμε δυναμικά, με χαρά και όρεξη για προσφορά με 8 τάξεις, από Προνήπιο μέχρι και 6η Δημοτικού και δασκάλες τις Ζωή Παπακώστα, Αναστασία Καντιλιεράκη, Δέσποινα Σαββή, Καλλιόπη Σισαμή, Θένια Καραβασίλη, Μαρία Φιλιππίδου, Γεωργία Σώρου με τα μαθήματα να γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 4:45 με 6:30».

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ζαβόλας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Αρχίζουμε με όνειρα, φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους. Η άψογη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού προσωπικού, συμβουλίου και γονέων, θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο του σχολείου μας. Εύχομαι σε όλους υγεία και καλή πρόοδο».

Η πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Βασιλική Σπυροπούλου, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση που επικρατεί στην κοινότητα για την πρόοδο και ευημερία του σχολείου, επισημαίνοντας ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με χαρά και ενθουσιασμό από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικό προσωπικό και διοίκηση.

Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Βίκυ Κετικίδη, ανέφερε ότι σκοπός του συλλόγου είναι να βοηθά όσο μπορεί στην επίτευξη των στόχων του σχολείου παρέχοντας υλική και ηθική βοήθεια και συμπαράσταση στους δασκάλους.

Η βιβλιοθηκάριος, Βαλασία Μουχτιδιώτου, μίλησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί η βιβλιοθήκη του σχολείου στην υποστήριξη της μάθησης.

«Είμαστε από τα λίγα ελληνικά σχολεία στην Αμερική που διαθέτει μία τόσο όμορφη και πλούσια βιβλιοθήκη. Μία φορά το μήνα έρχεται η κάθε τάξη και διαβάζουν βιβλία, ενώ μπορούν να δανειστούν βιβλία και για το σπίτι. Για να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο διοργανώνουμε διαγωνισμό με δώρα σε όσους μαθητές διαβάσουν τα πιο πολλά βιβλία. Η βιβλιοθήκη μας έχει βραβευθεί από πολλούς οργανισμούς για τη συνεισφορά της στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού», τόνισε.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Εθνικός Κήρυξ», ΦΩΤΟ PEXELS