Αφίχθη η σορός του ήρωα Κατσίφα στην Β. Ήπειρο – Θα ταφεί με στολή καταδρομέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα,

η σορός του οποίου παραδόθηκε στην οικογένειά του μία εβδομάδα μετά το πρώτο επίσημο αίτημα στις αλβανικές Αρχές.

Η σορός του εκτελεσθέντος ήρωα έφτασε στην Β. Ήπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θα ταφεί με στρατιωτικά ρούχα, με την στολή του Έλληνα καταδρομέα.

Στις 6 το πρωί η σορός έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη, διπλανό χωριό από τους Βουλιαράτες, και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία. Η ώρα της κηδείας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 μετά το μεσημέρι.

Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες Έλληνες από κάθε σημείο της χώρας!

Για τον λόγο αυτό έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Οι αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο. Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλωθεί προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δείτε πλάνα από την αλβανικά ΜΜΕ:

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...