$40.000 για τους πυρόπληκτους εκ μέρους Ελλήνων της Αυστραλίας

Τις πρώτες 12 ώρες μετά τον πύρινο εφιάλτη στο Μάτι οι ομογενείς στην Αυστραλία είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής,

όπως είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μιλώντας στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών στην Παλλήνη.

«Είστε το παράδειγμα για όλους μας και είμαστε ευγνώμονες για το έργο που επιτελείτε αφιλοκερδώς» τους είπε ο κ. Παπαστεργιάδης, παραδίδοντάς τους οικονομική βοήθεια ύψους 40.000 δολαρίων. Τα χρήματα συγκέντρωσαν η Ελληνική Κοινότητα, η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, καθώς και η Ελληνοαυστραλή επιχειρηματίας Μάρθα Τσάμη, που διοργάνωσε εκδηλώσεις γι’ αυτόν τον σκοπό και ταξίδεψε μαζί του στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της iefhmerida, που αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τις επόμενες ημέρες θα παραδώσουν ένα ακόμα ποσό -ύψους 100.000 δολαρίων- στο Λύρειο Ίδρυμα και έπεται συνέχεια.

«Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 500.000 (σημείωση «Νέου Κόσμου»: Η αρχιεπισκοπή Αυστραλίας συγκέντρωσε 630.000 δολάρια) και άλλα τόσα χρήματα έχουν μαζευτεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό της οικογένειας Σταμούλη (3ΧΥ). Το επόμενο διάστημα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα χρήματα που συγκέντρωσε η ομογένεια της Αυστραλίας» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης στους εθελοντές πυροσβέστες, σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Πυροσβεστικής στην Παλλήνη Αττικής.

Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί ποσό που ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια σε όλη την Αυστραλία.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Νωρίτερα, ο Βασίλης Παπαστεργιάδης επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και δήλωσε συγκλονισμένος από τις εικόνες που αντίκρισε.

«Ξέρω ότι αυτό που ζήσατε θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή, το βάρος στους ώμους σας είναι μεγάλο» είπε στους εθελοντές, προσθέτοντας: «Είμαστε σίγουροι ότι αν σας χρειαστούμε κι εμείς, θα είστε στο πλευρό μας. Το φιλότιμο είναι στο ελληνικό DNA». Στο οδοιπορικό του στα αποκαΐδια τον ακολούθησε συνεργείο της αυστραλιανής τηλεόρασης, καθώς το κρατικό κανάλι της χώρας ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την τραγωδία στο Μάτι που άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, φόρεσε το μπλουζάκι πυροσβέστη που του χάρισαν οι εθελοντές

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ

Η δωρεά των 40.000 δολαρίων έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά από τους εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι, όπως εξήγησαν στο iefimerida.gr, παρ’ ότι ανήκουν στο πυροσβεστικό σώμα περιμένουν από το 2011 μια υπουργική απόφαση για να εξασφαλίσουν τον εξοπλισμό τους που μέχρι τώρα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ο Σπύρος Πολιτόπουλος, εργάζεται σε τράπεζα, αλλά παράλληλα είναι 6 χρόνια τώρα εθελοντής στο Σώμα.

«Ο κόσμος νομίζει ότι εμείς πηγαίνουμε μόνο σε φωτιές αλλά αυτό είναι λάθος. Πηγαίνουμε οπουδήποτε χρειάζεται να πάει η πυροσβεστική και κάνουμε συγκεκριμένες υπηρεσίες κάθε μήνα. Ωστόσο, είμαστε οι ζητιάνοι του Σώματος και φοράμε ό,τι περισσεύει από τους άλλους» σημειώνει.

Μετά τις φωτιές της Ηλείας το 2007, έγινε δωρεά 3.000 στολών, τις οποίες πολλοί φορούν μέχρι σήμερα. «Δεν χρειαζόμαστε μόνο μία στολή αλλά μια για κάθε περίσταση» εξηγεί ο Δρόσος Παπαδόπουλος, που εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ και, ταυτόχρονα, υπηρετεί τον εθελοντισμό.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu