• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ομογένεια: Υποχρεωτικές οι μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους στην Μελβούρνη

Ομογένεια: Υποχρεωτικές οι μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους στην Μελβούρνη

Μετά από 14 ημέρες το lockdown στη Μελβούρνη τελειώνει από απόψε τα μεσάνυχτα, αλλά μία σειρά από περιορισμούς παραμένουν σε ισχύ, καθώς οι Υγειονομικές Αρχές ανησυχούν για κρούσματα COVID-19, τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω μετάδοση στην κοινωνία.

Μάλιστα υπήρξε και μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη όσον αφορά στις μάσκες.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, James Merlino, η χρήση της μάσκας στην μητροπολιτική περιοχή της Μελβούρνης θα είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

Η οδηγία που είχε ανακοινωθεί είναι πως η μάσκα δε θα ήταν απαραίτητη σε εξωτερικούς χώρους, εκτός και αν δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί η απόσταση 1,5 μ. μεταξύ ατόμων.

Είναι σημαντικό, προειδοποιούν επίσης οι Αρχές, όλοι να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, είτε είναι σε καταστήματα για ψώνια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή στην εργασία, εκτός και αν έχουν νόμιμη εξαίρεση.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ «HOTSPOT», ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Καθώς η ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης «βγαίνει» από το lockdown δε θα χαρακτηρίζεται πλέον ως «hotspot» COVID-19 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Κάτι που σημαίνει πως όσοι πλήττονται από τα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ δε θα έχουν δικαίωμα στο επίδομα βοήθειας που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Καμπέρα (COVID-19 disaster payment).

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Αυστραλίας, Paul Kelly, ερωτήθηκε επανειλημμένα για το θέμα της άρσης του χαρακτηρισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, λέγοντας πως ο ίδιος παρέχει την ιατρική οδηγία, αλλά εντέλει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφασίζει για τα περαιτέρω.

ΠΗΓΗ: Νέος Κόσμος