• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλα παίζουν τον ρόλο τους – Η άγνωστη φιλία των γιων Μητσοτάκη και Νετανιάχου!

Όλα παίζουν τον ρόλο τους – Η άγνωστη φιλία των γιων Μητσοτάκη και Νετανιάχου!

Σήμερα το Δείπνο Ελλάδας και Ισραήλ

Η Ελλάδα είναι μία πολύ φιλική χώρα, δήλωσε χτες η Ιρις Αμπορ, επικεφαλής της υπηρεσίας για την Νότια Ευρώπη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνομιλίας της με τους δημοσιογράφους εν όψει της διήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και έξι υπουργών της κυβέρνησής του στο Ισραήλ.

Η χημεία μεταξύ Μητσοτάκη είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε θέματα, όπως η προκλητικότητα της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο, θέματα ΑΟΖ αλλά και τουρισμός.

Υπάρχει όμως και μία άλλη σημαντική παράμετρος, η οποία παίζει και αυτή τον ελάσσονα ρόλο της σε τέτοιες διαπραγματεύσεις.

Απόψε το βράδυ, παρατίθεται ιδιωτικό δείπνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα στην Ιερουσαλήμ από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και την σύζυγό του Σάρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συζητήσει από κοντά – τόσο επισήμως το πρωί, όσο και ανεπισήμως το βράδυ – με τον Ισραηλινό ομόλογό του, μετά την επανεκλογή του τελευταίου στην εξουσία.

Η «έκπληξη» του δείπνου και νέα παράμετρος που δεν γνωρίζαμε είναι ότι στο δείπνο έχουν προσκληθεί και θα παρακαθίσουν οι δύο γιοι των πρωθυπουργών. Ο 25χρονος Άβνερ Νετανιάχου (ο μικρός γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού) και ο 22χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχουν αναπτύξει τους δικούς τους δεσμούς φιλίας, εξ ου και η πρόσκληση για την μετάβαση στο Ισραήλ και εν συνεχεία στο δείπνο. Στις αρχές Ιανουαρίου, οι δύο νεαροί είχαν περάσει αρκετή ώρα συζητώντας κατά την ξενάγηση του ζεύγους Νετανιάχου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Τέλος να σημειωθεί, πως οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν επίσης ότι το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η Ελλάδα χρειάζεται τις περιφερειακές συμμαχίες, καθώς, όπως βλέπουμε, το ΝΑΤΟ δεν βοηθά, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δόντια! Ο Νετανιάχου αναμένεται ότι θα ζητήσει από τον Έλληνα ομόλογό του βοήθεια για να μετριαστούν οι αντιδράσεις της ΕΕ στην πιθανότητα επέκτασης της εφαρμογής των νόμων του Ισραήλ σε τμήματα της Δυτικής Όχθης. 

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •