Αυτό προκύπτει από τα εμπρηστικά λόγια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του.
Μιλώντας για τις διερευνητικές επαφές έβαλε όλα τα ανύπαρκτα τουρκικά θέματα στο τραπέζι.
Δήλωσε μεταξύ άλλων:
- ΕΠΑΦΕΣ: «Οι διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν πριν να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές. Την πολιτική αεροπορία. Τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, γεωγραφικούς σχηματισμούς, τα χωρικά ύδατα, όπως και τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης.Υπάρχει και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Το να λέει πως θα πάρουμε ένα από αυτά τα θέματα και θα συνομιλήσουμε, δείχνει πως ή δεν ξέρει το τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές, ή στα υπόλοιπα θέματα δεν θέλει επίλυση καθώς έχει αδύναμα επιχειρήματα».
- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Oruc Reis αν η Ελλάδα δεν συρθεί σε διάλογο με τους όρους της Τουρκίας: «H Eλλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την φάση αυτή. Όπως είπε ο πρόεδρος μας και στην κυρία Μέρκελ. Διατηρούμε τα δικαιώματα μας στις περιοχές που έκανε σεισμικές έρευνες το Oruc Reis. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία την περίοδο της συντήρησης του πλοίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε κανονικά τη δραστηριότητα μας».
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ: «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος! H Eλλάδα πρώτα πρέπει να ανακοινώσει πως δεν αποδέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης (σ.σ. ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο, βλ. χάρτη). Όσο παραμένει αυτός ο χάρτης δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα προβλήματα. Σήμερα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές, όμως πως θα λύσουμε τα προβλήματα; H Eλλάδα θα μας πει πως αυτά τα μέρη της ανήκουν και θα μας πει ´´φύγε απο εδώ´´. Αυτό δεν είναι δυνατόν.Oσο υπάρχει ο χάρτης αυτός δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά κι αν γίνουν δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

https://youtu.be/1eL9NeMaFP4
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

18 Σεπτεμβρίου - 17:41


18 Σεπτεμβρίου - 09:58

18 Σεπτεμβρίου - 16:20

18 Σεπτεμβρίου - 14:17


18 Σεπτεμβρίου - 17:51

18 Σεπτεμβρίου - 15:46

18 Σεπτεμβρίου - 18:33

18 Σεπτεμβρίου - 07:38

18 Σεπτεμβρίου - 12:14

18 Σεπτεμβρίου - 17:20


18 Σεπτεμβρίου - 07:39

18 Σεπτεμβρίου - 11:38

18 Σεπτεμβρίου - 14:53

18 Σεπτεμβρίου - 06:55

18 Σεπτεμβρίου - 14:10