• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οκτώ Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Οκτώ Έλληνες ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Η παγκόσμια κατάταξη «Highly Cited Researchers» της Webometrics καταγράφει καθηγητές και ερευνητές πανεπιστημίων που με το έργο τους έχουν ασκήσει σημαντική επιρροή διαχρονικά.

Οκτώ Έλληνες καθηγητές συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή κατάταξη «Highly Cited Researchers» της Webometrics.

Η συγκεκριμένη κατάταξη συντάσσεται με βάση τα δημόσια προφίλ στο Google Scholar (h-index) και τον συνολικό αριθμό ετερεοαναφορών. Η λίστα περιλαμβάνει καθηγητές και ερευνητές είτε εν ζωή, είτε όχι.

Στη λίστα που συντάχθηκε τον Απρίλιο καταγράφονται 4.167 ερευνητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, ενώ την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνει ο Γάλλος φιλόσοφος, συγγραφέας και ψυχολόγος Μισέλ Φουκώ (1926 – 1984) με h-index 296 και 1.026.230 ετεροαναφορές.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, πρόκειται για καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες που κατατάσσονται μεταξύ των επιστημόνων με τη σημαντικότερη επιρροή παγκοσμίως, είναι (με σειρά κατάταξής τους στη λίστα) οι Γεώργιος Χρούσος, Δημήτριος Τριχόπουλος, Αντωνία Τριχοπούλου , Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος, Χριστόδουλος Στεφανάδης , Γεράσιμος Φιλιππάτος, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος και Μαρίνος Δαλάκας.

sputnik.gr / photo

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.