Μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου σημειώθηκε σήμερα σε όλο το εύρος του Αιγαίου από τα 22 τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων 10 έφεραν όπλα, τα 3 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ATR-72 και CN-235) και τα UAV που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ενώ σε 7 περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισής τους από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 47 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αρχιπελάγους (30 από τα 2 CN-235, 3 από τα 2 UAV, 1 από το ATR-72 και 13 από τα μαχητικά – τα 9 ζευγη και την τετράδα των τουρκικών F-16).
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σαουδική Αραβία αναφέρει πως αναχαίτισε πάνω από 60 drones τη νύχτα
- Η Ιαπωνία δεν σχεδιάζει να στείλει ναυτικές δυνάμεις στο στενό του Ορμούζ
- Το πιο κακομαθημένο κοράκι του internet! Η viral αντίδρασή του όταν… σταμάτησε το βούρτσισμα (Vid)
- Η Αυστραλία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ κόντρα στην απαίτηση του Τραμπ
- Αυτό λένε πως εθεάθη πάνω από την Τουρκία – Vid
- Όσκαρ 2026: Στον Μάικλ Μπι Τζόρνταν το βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου («Αμαρτωλοί»)
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του μιλά με το Ιράν, αλλά η Τεχεράνη δεν είναι ακόμη έτοιμη να κλείσει συμφωνία
- Πόλεμος Μ. Ανατολής: Ανησυχητικό αυτό που γίνεται με το πετρέλαιο
- Αίθριος ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα δυτικά
- Σαν σήμερα 16 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









