• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Τούρκοι τιμούν την Άλωση και στον Έβρο – Όλα έτοιμα σε Αγιά Σοφιά και Μαύρη Θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι τιμούν την Άλωση και στον Έβρο – Όλα έτοιμα σε Αγιά Σοφιά και Μαύρη Θάλασσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωδικός: «1453 ΤΒ2»

Ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, μικρότερος γαμπρός του Ερντογάν, ο «εθνικός κατασκευαστής» των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφία με τη διαδρομή ενός drone στους αιθέρες κοντά στα τουρκο-ελληνικά σύνορα! Του δόθηκε το κωδικό όνομα «1453 ΤΒ2» για να… τιμήσει την επέτειο της 29ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ κάνει ειδική μνεία στα τεχνολογικά επιτεύγματα του Μωάμεθ του Πορθητή την εποχή που κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη:

«Πρωτοπόρος για την εποχή του, κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη σε ηλικία 21 ετών, μέσω της τεχνολογίας. Σήμερα, η νέα γενιά ακολουθεί πιστά το μονοπάτι που χάραξε ο Πορθητής, αναπτύσσοντας την επιστήμη και την τεχνολογία».

Δείτε:

Στο ίδιο μοτίβο ο Ερντογάν ανακοίνωσε την Πέμπτη πως σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγία Σοφία, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. «Θα γιορτάσουμε μαζί με το έθνος μας τη χαρά της κατάκτησης», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο διάγγελμά του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοινώνοντας το σημερινό πρόγραμμα για την επέτειο της Άλωσης, είπε ότι «στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την άλωση που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή». Νωρίτερα  ο Ερντογάν θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο αναφοράς στην ασιατική Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι εκκινούν γεωτρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Στο μικροσκόπιο Αθήνας και Λευκωσίας βρίσκονται άλλωστε το τελευταίο διάστημα όλες οι γεωστρατητικές κινήσεις της Τουρκίας, καθώς οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται διαρκώς.