• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Τούρκοι στοχοποιούν το Πατριαρχείο – Φόβοι για νέο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τούρκοι στοχοποιούν το Πατριαρχείο – Φόβοι για νέο πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχονται κοσμογονικά γεγονότα στην Τουρκία...

Δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού παρουσιάζει ως συνεργάτη του Φετουλάχ Γκιουλέν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βάζοντας «φωτιά» στις σχέσεις Πατριαρχείου και Ερντογάν.

Πρόκειται για το περιοδικό «Gerçek Hayat», το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία στο Φανάρι. Το περιοδικό εμπλέκει ανθρώπους από την Ελληνική μειονότητα, στο πραξικόπημα που έγινε τον Ιούλιο του 2016 κατά του Τούρκου προέδρου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται να βοήθησε τον Φετουλάχ Γκιουλέν, να διοργανώσει την πράξη αυτή, όπως δήλωσε και ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωση του απαντά στο δημοσίευμα, φοβούμενο «κύμα» ρατσιστικών επιθέσεως κατά των Ελλήνων αλλά και βεβηλώσεις σε εκκλησίες.

«Σε δημοσίευμα του περιοδικού Gerçek Hayat στόχοποιούνται μέλη της κοινότητας και θρησκευτικοί ηγέτες με αποτέλεσμα να στεναχωρούν και να δυσαρεστούν τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που είναι μέλη του λαού μας. Θεωρούμε απαραίτητη την πληροφόρηση του κοινού, η πράξη όπως είναι πολύ λυπηρή, είναι επίσης και πολύ σοβαροί και ανεύθυνοι μη ρεαλιστικοί ισχυρισμοί που προκαλούν ανησυχία στην Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατηρηθούν ρατσιστικές εμφανίσεις και βεβηλώσεις όπως συμβαίνει σε διάφορες χώρες. Και ο Εξοχότατος Πατριάρχης είναι βαθιά στεναχωρημένος που υπόκεινται σε τέτοια είδους μορφή παρά τις βοήθειες που παρέχει όσο είναι εφικτό, στο Κράτος μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι κάνοντας αυτή την ανακοίνωση στο αξιότιμο κοινό, είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές θα πράξουν τα δέοντα», αναφέρει το Φανάρι.

Σημειώνεται πως το εν λόγω περιοδικό ανήκει στον εκδοτικό οίκο της ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak. Έχει επιδοθεί στην προσπάθεια να πείσει πως τα παρακλάδια της «Γκιουλενιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης»( FETO) έχουν σχέση με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας.

Μάλιστα, πριν από δυο ημέρες ένας άνδρας επιχείρησε να πυρπολήσει Αρμένικη εκκλησία στην περιοχή του Μακροχωρίου.

Φιλοκυβερνητικά μέσα της Τουρκίας, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορα σενάρια για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης, ίσως προκειμένου ο Ερντογάν να έχει την αφορμή για να επιβάλλει έκτακτα μέτρα, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η εξουσία «γλιστρά» από τα χέρια του.