Κίνδυνος από τουρκική 5η φάλαγγα στα νησιά

Συνεννόηση τώρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα...

Οι τεράστιες διαστάσεις που έλαβαν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σε συνδυασμό με τα επεισόδια και τους σοβαρούς τραυματισμούς αστυνομικών και κατοίκων έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου τα τελευταία 24ωρα βρισκόταν σε διαρκή ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο γεγονός ότι η κατάσταση σε Λέσβο, Χίο και Σάμο αρκετές φορές ξέφευγε των ορίων.

Παρατηρήσατε όμως κάτι; Οι παράνομοι μετανάστες έμειναν στο περιθώριο. Αθόρυβα «παρακολουθούσαν» τις «εμφυλιοπολεμικού» τύπου συγκρούσεις κατοίκων με τα ΜΑΤ, τις οποίες ενίσχυαν μέλη ΜΚΟ και αριστεριστές με μολότοφ, προκειμένου να χυθεί λάδι στην φωτιά. Ανάμεσά τους και οι όποιοι πράκτορες, τους οποίους, συχνά-πυκνά, ακούμε πως έχει στείλει η Άγκυρα, η οποία εποφθαλμιά τα νησιά του Αιγαίου.

Και όπως είδαμε στην Συρία με τους τουρκογενείς και τουρκόφιλους ισλαμιστές, σε περίπτωση που δοθεί εντολή, τότε οι παράνομοι μετανάστες-πιθανοί πράκτορες των Τούρκων δεν θα διστάσουν ακόμα και να σφάξουν, με σκοπό να επικρατήσει η πολιτική του Ισλάμ, εις βάρους των γηγενών πληθυσμών.

Η κυβέρνηση οφείλει να ηρεμήσει, όπως και οι κάτοικοι! Να τεθούν επί τάπητος ξεκάθαρα τα σχέδια για την αντιμετώπιση του «μεταναστευτικού».

Οι παράνομοι μετανάστες κάθονται τώρα ήσυχα, καθώς εκείνοι που τους ξεσηκώνουν ασχολούνται τώρα με τα ΜΑΤ και τους κατοίκους.

Η ηρεμία αυτή ωστόσο πρέπει να προβληματίσει τους πάντες!

ΦΩΤΟ eurokinissi