Οι Έλληνες θα επιστρέψουν! Τα βουρκωμένα μάτια και οι εξελίξεις για Πόντο και Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία πλησιάζει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) ανέβασε στη σελίδα της στο facebook ένα συγκλονιστικό βίντεο, διάρκειας 11,5 λεπτών! Σε αυτό  αναδεικνύεται η κοινή μοίρα πόνου και μαρτυρίου του Ελληνισμού στον Πόντο και την Κύπρο καθώς και ο μεγάλος αγώνας για την ανάδειξη της […]

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία πλησιάζει, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) ανέβασε στη σελίδα της στο facebook ένα συγκλονιστικό βίντεο, διάρκειας 11,5 λεπτών!

Σε αυτό  αναδεικνύεται η κοινή μοίρα πόνου και μαρτυρίου του Ελληνισμού στον Πόντο και την Κύπρο καθώς και ο μεγάλος αγώνας για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας.

Το βίντεο ονομάζεται «Πόντος-Κύπρος, Μαχαιρωμένη Γη» και σε αυτό ακούγονται ποιητικά αποσπάσματα από Γ. Σεφέρη, Μ. Κακογιάννη και Δ. Μπρούχο, ενώ τη μουσική επένδυση είχε αναλάβει ο Παντελής Παυλίδης.

Η μέρα που ο Ελληνισμός θα βρει δικαίωση πλησιάζει. Ήδη η πολυτάραχη Τουρκία του Ερντογάν τα έχει βρει «σκούρα» και, σύμφωνα με το Reuters, η Άγκυρα ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από ξένους συμμάχους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η κατάσταση και στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, Ερσίν Τατάρ, ανέφερε πως δεν έρχονται λεφτά από Τουρκία μεριά και η οικονομία του υπό κατοχή βόρειου τμήματος της Κύπρου είναι «στον πάτο».

Τι σχέση έχουν όμως όλα αυτά με τον Ελληνισμό και την Γενοκτονία των Ποντίων;

Είναι πολύ απλό! Σε περίπτωση που η Τουρκία δεν αντέξει άλλο οικονομικά και πολιτικά, τότε περιοχές όπως ο Πόντος ή η τα Κατεχόμενα της Κύπρου θα ζητήσουν από κάπου «ανάσα»!

Και τότε όσοι επιφανείς Έλληνες έχουν ανακινήσει το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων σε όλον τον πλανήτη θα σπεύσουν να τείνουν χέρι βοηθείας στην γη των προγόνων τους. Αναφορικά με την Κύπρο, ενδεχομένως τεθεί θέμα αποχώρησης του τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και συνεννόηση με το ελεύθερο τμήμα.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ!

Οι Έλληνες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους! Ακόμα και ο Ερντογάν αποφασίσει να εξάγει την κρίση του στο πεδίο μάχης του Αιγαίου.

Αντί επιλόγου θα σας παραθέσουμε βίντεο με παιδιά να τιμούν την παράδοση του τόπου τους και, χάρη στους γονείς που τα μεγάλωσαν, να μην έχουν ξεχάσει τι σημαίνει Πόντος, τι σημαίνει Ελληνισμός! Το δακρυσμένο βλέμμα τους προκαλεί δέος αλλά και ελπίδα!

Όσο δεν ξεχνάς, έχεις ελπίδα! Και οι συγκυρίες επιτρέπουν αυτή την ελπίδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί