«Οι Έλληνες θα αποκλείσουν το Αιγαίο»: Επίθεση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης στην Αθήνα για τα 12 μίλια (video)

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT Haber, με αφορμή το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι «η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια θα αλλάξει τις ισορροπίες των συμφερόντων στο Αιγαίο κατά της Τουρκίας».

«Σήμερα λόγω των νησιών της η Ελλάδα κατέχει το 40% του Αιγαίου σε περίπτωση της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στο 70%. Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό της ανοιχτής θάλασσας θα μειωθεί στο 19% από το 50% που είναι σήμερα, ενώ τα τουρκικά χωρικά ύδατα θα είναι λιγότερα από το 10% του Αιγαίου. Η επιμονή της Ελλάδας για 12 μίλια στο Αιγαίο είναι ένα μέρος της προσπάθειας να εγκλωβίσει την Τουρκία σε μια στενή θαλάσσια ζώνη  όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Αν. Μεσόγειο, και να την αποκλείσει από τις πηγές του φυσικού πλούτου. Η προσπάθεια της Ελλάδας να εμποδίσει την έξοδο της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο ξεκίνησε όταν το 2010  βρέθηκαν κοιτάσματα αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου» αναφέρει το ρεπορτάζ του τουρκικού κρατικού καναλιού.

(newsbeast. gr / photo: intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί