• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Όχι» Πούτιν για την 25η Μαρτίου! Δεν θα έρθει στην Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος

«Όχι» Πούτιν για την 25η Μαρτίου! Δεν θα έρθει στην Αθήνα ο Ρώσος Πρόεδρος

putin
Τι ειπώθηκε από το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου με… άρωμα Λευκής Βίβλου.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ απάντησε με «όχι», σύμφωνα με το Sputnik, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου.

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστό, ότι ο Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανοτέλ Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος έλαβαν προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρέλαση ως εκπρόσωποι χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο υπουργός, τόνισε στην συνέντευξή του πως αναμενόταν η σχετική απάντηση από τους ηγέτες που είχαν προσκληθεί, η οποία… κατέφτασε πριν από λίγο από την Μόσχα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «γιορτάζουμε εφέτος τα 200 χρόνια, το κορυφαίο γεγονός είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση θέλει να οργανώσει μια λαμπρή παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους, ηγέτες χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση και όχι μόνο από αυτές τις χώρες».

«Προκρίθηκε η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να έχουμε μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση. Θέλουμε ο κόσμος να προσέλθει, ελπίζω», είπε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «να το επιτρέψουν και οι συνθήκες».