Ο κ. Ευάγγελος Στασινόπουλος δωρίζει σημαντικό μέρος της περιουσίας του δηλαδή 49.210.892 μετοχές της Viohalco S.A., ήτοι ποσοστό 18,99% στο Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988.
O κ. Ευάγγελος Στασινόπουλος είναι αδελφός του κ. Νίκου Στασινόπουλου και ζει μόνιμα στην Ελβετία.
Τα δύο αδέλφια θεωρούνται εκ των πραγμάτων ίσως οι σημαντικότεροι επιχειρηματίες της Ελλάδος καθώς οι εταιρίες της Viohalco έχουν, συγκεντρωτικά, ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 4,2 δισ. ευρώ.
Ως αποτέλεσμα της εν λόγω δωρεάς, το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο κ. Ευάγγελος Στασινόπουλος θα μειωθεί σε 23,46% περίπου των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας. Ο κ. Στασινόπουλος έως σήμερα κατείχε το 42,81 % των μετοχών της εισηγμένης και ο αδελφός του Νίκος το 32,27%.
Επιπλέον ενημέρωσε την εταιρεία ότι, εν σχέσει με την ως άνω δωρεά, ο κ. Ιπποκράτης Ιωάννης Στασινόπουλος, ήδη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Viohalco, θα οριστεί ως νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος ΚΙΚΠΕ και θα έχει την αποκλειστική εξουσία άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου που συνδέονται με τις δωρούμενες μετοχές.
banks/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αιματοχυσία και στον Λίβανο – 850 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες
- Μυστηριώδης δυσοσμία ταλαιπωρεί Νεοϋορκέζικη γειτονιά – Μυρίζει σαν «σάπια αυγά» και «καίει τα μάτια»
- Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς
- «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων, vid
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»
- Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα – Κρατείται ο ένας εξ αυτών
- Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός από το European Heritage Hub
- Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός λίγων εβδομάδων
- Αραγτσί: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει παρά μόνο όταν το Ιράν θα είναι “βέβαιο” ότι δεν θα ξανασυμβεί
- Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων









