Ο Πρόεδρος της Τουρκίας βλέπει τον κίνδυνο να έρχεται. Ή θα τον ανατρέψουν ή θα τον αποδυναμώσουν.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας και υπουργός Εξωτερικών του «Σουλτάνου» παρουσίασε επισήμως το πολιτικό κόμμα του, με την ελπίδα να συνασπίσει τους απογοητευμένους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 2003.
Βέβαια, οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στην Τουρκία το 2023, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει τα ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη σύγκρουση.
Ο Αλί Μπαμπατζάν, 52 ετών, παρουσίασε το Κόμμα της Δημοκρατίας και της Προόδου (Deva) στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα. Στα τουρκικά, «deva» σημαίνει «φάρμακο».
Ο Μπαμπατζάν, μιλώντας σε οπαδούς τους, τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης ενός νέου Συντάγματος που να ενισχύει τον διαχωρισμό των εξουσιών, ο οποίος εξασθένησε μετά την υιοθέτηση το 2018 ενός προεδρικού συστήματος, το οποίο «μεταφράζεται» στην πράξη ως δικτατορία.
Επιπλέον ζήτησε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διευρυνθούν οι ελευθερίες.
«Η ώρα της δημοκρατίας ήρθε, η ώρα της προόδου ήρθε», τόνισε.
«Είμαστε εναντίον της πολωτικής ρητορικής που συνοδεύεται από απειλές», συμπλήρωσε, εξαπολύοντας ουσιαστικά επίθεση εναντίον του Ερντογάν.
Ο Μπαμπατζάν συνιστά ιδρυτικό μέλος του AKP, του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται ο Ερντογάν και «στρατολογήθηκε» προφανώς για να κόψει ψήφους από τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος βλέπει να έρχονται δύσκολες μέρες για τον ίδιο και επιδιώκει, όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες τον πόλεμο με την Ελλάδα.
Θα το πετύχει;
φωτο eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μόσχα και Δαμασκός συζήτησαν για ενεργειακή συνεργασία
- Πακιστάν-Αφγανιστάν: Τα δύο κράτη συμφώνησαν προσωρινή κατάπαυση του πυρός
- Κομισιόν για πρόγραμμα SAFE: «Έχουμε λάβει αίτημα από την Τουρκία»
- Ύψωσαν τη ρωσική σημαία στην Ιταλία, vid
- Ισραήλ: Περιμένουμε από τη Χαμάς να επιστρέψει τις σορούς όλων των ομήρων
- Σημαντική εξέλιξη στην ιατρική: Επιστήμονες ανέπτυξαν “τεχνητό ήπαρ” που προβλέπει τοξικές αντιδράσεις στα φάρμακα
- «Καμπανάκι» ΔΝΤ για το παγκόσμιο χρέος
- Diathikes. gr: Παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα δημοσίευσης των διαθηκών – Τι αλλάζει από 1η Νοεμβρίου 2025
- Νέο σόου από τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ: «Μην παίρνετε τους Ρώσους στα σοβαρά – Δικτάτορας ο Πούτιν», vid
- Ρομποτόσκυλα που… διασκεδάζουν μικρά παιδιά; Δυστοπικό ΒΙΝΤΕΟ από Κίνα