Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, σε συνέντευξή του χθες σε τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ακσενέρ και στον Καραμολάογλου οι οποίοι τον έχουν επικρίνει για τη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί, επικαλούμενος μάλιστα τον… Μωάμεθ τον Πορθητή
«Η κυρία Μεράλ ( Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε ναι την ανοίξαμε.
O Kαραμολάογλου λέει πως θα μπορούσε μέρος της Αγίας Σοφίας να γίνει μουσείο. Εσύ που άκουσες ή είδες την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή που να αναφέρεται στην Αγιά Σοφιά ως μουσείο. Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό;».
Την ίδια ώρα, τα τουρκικά ΜΜΕ ασχολούνται με την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει 38 οπλικά πυραυλικά συστήματα SPIKE-NLOS από το Ισραήλ.
Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι τούρκοι συνεχίζουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με τα ΜΜΕ της χώρας να αναλύουν την αγορά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «επικίνδυνο βήμα».
Συγκεκριμένα, η Τurkiye αναφέρει: «Επικίνδυνο βήμα της Ελλάδας με την αγορά πυραυλικών συστημάτων SPIKE», ενώ από την πλευρά της η Υeni Safak γράφει: «H Ελλάδα αγοράζει από το Ισραήλ SPIKE-NLOS».
Εξάλλου, οι Τούρκοι παρουσιάζουν τα νέα σχέδια της Άγκυρας για δημιουργία στόλου με μη επανδρωμένα οπλισμένα σκάφη σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, παρουσιάζοντας ένα βίντεο με τουρκικό μη επανδρωμένος σκάφος, το οποίο εκτοξεύει πύραυλο Κρουζ.
(newsbomb. gr / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση
- ΑΑΔΕ – Πάντειο – ΕΑΠ: Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και την Έρευνα στη Δημόσια Διοίκηση
- Χρ. Δήμας: Εντείνονται οι εργασίες στη Διώρυγα της Κορίνθου με στόχο να ανοίξει τον Ιούλιο
- Ο μεγάλος σύμμαχος του Πούτιν γνωστοποίησε πως έρχεται «μεγάλη συμφωνία» με τον Τραμπ
- Χειροπέδες σε 48χρονο οδηγό σχολικού λεωφορείου – Έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν τη μεταφορά μαθητών
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2026 – 2027
- ΙΣΑ: Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών – Καλούνται να φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έχουν ακόμη εισπράξει
- Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 20χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 24χρονης (upd)









