Άσχημα είναι τα μαντάτα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τζουμχουριέτ φαίνεται ότι θα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας καθώς χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Αυτό κατά πολλούς δείχνει πως μέχρι τις τουρκικές εκλογές ο τούρκος πρόεδρος θέλει να κάνει κάτι στο Αιγαίο! Ενδεχομένως αυτή η κατάσταση να υποβοηθά προεκλογικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου τα ποσοστά φθίνουν συνεχώς!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στο εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά κορυφαίων προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.
Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.
Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Ερντογάν, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.
Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.
Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Κιλιτσντάρογλου ωστόσο να μαζεύει το 42,7% των ψήφων.
Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται να ταράξει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αγνοώντας τα προβλήματα στο εσωτερικό του, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δυσφήμισης και κόντρας με την Ελλάδα, προετοιμάζοντας κατά πολλούς το έδαφος για κάτι!
Στην παρακάτω ομιλία, ο Ερντογάν προαναγγέλλει πως αυτό που ξεκίνησε με την άσκηση ΕΦΕΣ στην Σμύρνη με σενάριο ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ελληνικών νησιών, θα ενταθεί και το 2023, έτος, κατά το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία θα έχει εκπληρώσει τους στόχους της.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Ισόβια κάθειρξη στον νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς του – Είχε κάνει απόπειρα για άλλους 27
- Η κοινή γνώμη αγχώνεται! Δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα – Ο Ρέμος θα… ανάψει το δέντρο στην Αριστοτέλους
- Τα νεότερα από τον οδηγό που έπεσε πάνω σε πεζούς στην Γαλλία.
- Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 προτεραιότητες για το 2026 – “Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ευκαιρία για χώρες όπως η Ελλάδα”
- Ηχηρό μήνυμα Μεντβέντεφ για τις «πυρηνικές δοκιμές» που θέλει να κάνει ο Τραμπ
- Βρετανία: Κατάσχεσε σπάνια οστά δεινοσαύρων αξίας εκατομμυρίων λιρών από επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια









