• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ μιλά στους Έλληνες – Ο στόχος της Τουρκίας, ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Ο Αρμένιος ΥΠΕΞ μιλά στους Έλληνες – Ο στόχος της Τουρκίας, ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

armenios1
Μίλησε στην Ελληνική τηλεόραση και ήταν καταπέλτης...

Οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχουν μεταβεί για συνομιλίες στην Μόσχα, με την ατμόσφαιρα να είναι εξαιρετικά φορτισμένη.

Ωστόσο ο Αρμένιος ΥΠΕΞ, Ζοχράμπ Μνατσακανιάν, απηύθυνε έκκληση μέσω της Ελληνικής τηλεόραση, Δηλώνοντας πως οι Τούρκοι στηρίζουν απροκάλυπτα τους Αζέρους, συντελώντας τεράστια γεωπολιτική αλλαγή στην ευρύτερη περιοχή.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

«Διεξάγεται τεράστια μεταφορά υλικού προς το Αζερμπαϊτζάν. Υπάρχουν μαχητικά F-16, τα οποία συντονίζουν και το έργο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία είναι τουρκικής κατασκευής.

Συντελείται σημαντικότατη αλλαγή στην γεωπολιτική κατάσταση αυτής της περιοχής.

Ο δεύτερος παράγοντας στην τρέχουσα επιθετικότητα είναι η χρήση τρομοκρατών μαχητών, τους οποίους στρατολόγησε η Τουρκία από το Εξωτερικό, από τμήματα της Συρίας, τα οποία ελέγχει και από την Λιβύη.

Ο στόχος του Ερντογάν είναι η προβολή ισχύος στο Νότιο Καύκασο».

Εν τω μεταξύ νέο σοκαριστικό βίντεο που αποκαλύπτει πώς οι Σύριοι μαχητές στρατολογούνται, προφανώς από την Τουρκία, για να πολεμήσουν ως μισθοφόροι για το Αζερμπαϊτζάν έχει εμφανιστεί στα social media.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στην κατεχόμενη από την Τουρκία περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας, διέρρευσε από ακτιβιστές. Στις 8 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κοινοποίησε το βίντεο ως αδιάψευστη απόδειξη της εμπλοκής Σύρων μαχητών στη σύγκρουση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

 Δείτε: