Νέο ΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ, χαμόγελα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

syriza
Τι έκανε αυτή την φορά η ευρωομάδα...

Η στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ευρωομάδας, έναντι των -τουρκικής προέλευσης- ισχυρισμών περί «νεκρών προσφύγων στον Εβρο», «παράνομων επαναπροωθήσεων» στο Αιγαίo» και τόσων συκοφαντικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της κοινή γνώμης.

Ωστόσο, παρά την αποδοκιμασία, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν ξανά και μάλιστα στην συζήτηση με αντικείμενο την τουρκική προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωση της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ουδείς εκ των έξι εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή εμφανίστηκε στην συζήτηση, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τη στάση που επιμένει να τηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα διεθνή fora σε μία σειρά από ευαίσθητα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά, Μεταναστευτικό κτλ).

Η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι ζητούν να πάρει θέσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,  έχει αναλυτικά ως εξής:

«Η στάση αυτή προκαλεί ανησυχητικά ερωτήματα. Πώς εξηγείται η παντελής απουσία της σε αυτό το μείζον ζήτημα που άπτεται των εθνικών μας συμφερόντων; Πώς συμβαδίζει με τις έντονες δηλώσεις και αντιδράσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που είχε βγάλει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Πώς ερμηνεύεται η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι με δική τους πρωτοβουλία ήθελαν να γίνει συζήτηση και να υπάρξει και ψήφισμα, όταν οι ίδιοι σήμερα απείχαν πλήρως; Μήπως τελικά δεν ήθελαν να στενοχωρήσουν τους συντρόφους τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της GUE/NGL;»

 Τελευταίο «κρούσμα» της εν λόγω συμπεριφοράς των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά των υπουργών της κυβέρνησης, κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Μηταράκη και Κουμουτσάκη με αφορμή την παρουσία τους μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs / LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για πολιτική απομόνωση των τριών υπουργών και για αλαζονική στάση τους, με την οποία, όπως περιγράφεται, «κατάφεραν να “εξοργίσουν” ακόμη περισσότερο τα μέλη της Επιτροπής με αποτέλεσμα να δεχτούν βαρείς χαρακτηρισμούς, όπως του Ισπανού σοσιαλιστή Ντομενέκ Ρουίθ Ντεβέσα, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη ρητορική των Ελλήνων αξιωματούχων ως “ακροδεξιά”».

Δείτε να μιλά επί του θέματος ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Αναμένουμε την όποια επίσημη τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αν αναρτήσουμε και την δική του θέση.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •