• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα επιχείρηση διάσωσης – Έσπευσαν Ελληνικές Δυνάμεις, Οι τούρκοι παρακολουθούν

Νέα επιχείρηση διάσωσης – Έσπευσαν Ελληνικές Δυνάμεις, Οι τούρκοι παρακολουθούν

Μια ημέρα μετά το επεισόδιο της Χάλκης...

Μία ημέρα μετά το επεισόδιο της Χάλκης, ένα ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επιβαίνουν 40 παράνομοι μετανάστες έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου, καθώς το πλεούμενο φερόταν να έχει πάρει φωτιά.

Ωστόσο, το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσε πρώτο στο σημείο δεν διαπίστωσε ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο πλεούμενο. 

Το ιστιοφόρο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα νότια της Ρόδου και επί τόπου έσπευσαν πρώτες οι ελληνικές δυνάμεις.

Στο σημείο σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τρία παραπλέοντα σκάφη, ένα πολεμικό πλοίο, ενώ μεταβαίνουν στο σημείο και δύο σκάφη του Λιμενικού. Μάλιστα αναμένεται να σηκωθεί και ελικόπτερο Super Puma προκειμένου να συμμετάσχει στη έρευνα και διάσωση των ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτά της Τήλου βρίσκεται τουρκικό πλοίο, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι για το αν στο σημείο έχουν καταφθάσει και τουρκικές ακταιωροί. Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι Τούρκοι παρακολουθούν.

Η σημερινή επιχείρηση για τη διάσωση δεκάδων μεταναστών είναι η δεύτερη μέσα σε ένα διάστημα δύο ημερών.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη το απόγευμα 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης σε διεθνή ύδατα και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διασώθηκαν 96 αλλοδαποί.

Όπως είναι γνωστό σε αυτήν την επιχείρηση, και ενώ είχε ήδη διασωθεί με απόλυτη επιτυχία και σε ελάχιστο χρόνο, μεγάλος αριθμός ατόμων, κατέφθασαν στην περιοχή δύο τουρκικές ακταιωροί.

Τα τουρκικά σκάφη όχι μόνο δεν είχαν καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό των ναυαγών αλλά ουσιαστικά προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση, τυφλώνοντας τον πιλότο του ελικοπτέρου με λέιζερ με κίνδυνο να έχουμε νέα Ίμια.