ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για να αποφευχθεί ο πόλεμος – Ραγδαίες εξελίξεις για το Αιγαίο

Πολύ μεγάλη είδηση...

Τριμερής συνάντηση Γερμανίας – Ελλάδας – Τουρκίας έλαβε χώρα χθες στο Βερολίνο, προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα, κάτι που θα σημάνει ελληνοτουρκικό πόλεμο στο Αιγαίο με κίνδυνο ανάφλεξης.

Η συνάντηση έμεινε μυστική και αποκαλύπτεται σήμερα, ενώ έγινε λίγα 24ωρα πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να οφείλεται στο πρόσφατο ελληνικό τελεσίγραφο, μετά την τουρκική απόφαση για την Αγιά Σοφιά, πως θα υπάρξει απάντηση, αν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε γεωτρήσεις στην Ελληνική ΑΟΖ και συνιστά προσπάθεια της Γερμανίας, εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, να οικοδομήσει μία «διπλωματική γέφυρα» μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για να πέσουν οι τόνοι στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Δύση, η οποία ελέγχεται, ως επί το πλείστον, από την διεθνιστική Αριστερά του ΟΗΕ δεν επιθυμεί τον πόλεμο.

Την συνάντηση επιβεβαιώνει η Αθήνα, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε αυτήν.

Σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου, «τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι οι ελληνικές θέσεις γίνονται δεκτές και η Τουρκία καλείται να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες».

Στην συνάντηση συμμετείχαν:

  • Από την πλευρά της Ελλάδας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.
  • Από την πλευρά της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.
  • Από την πλευρά της Γερμανίας, ο Γιαν Χέκερ σύμβουλος Εξωτερικής πολιτικής της Καγκελαρίου Μέρκελ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί