Μπήκαμε με διάταγμα στη ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ της Ρωσίας: «ΜΗ ΦΙΛΙΚΗ χώρα η Ελλάδα»

Αναμενόμενο κίνηση-αντίδραση από Μόσχα! Και έπεται συνέχεια...

Τη διεύρυνση της λίστας “των μη φιλικών” προς τη Ρωσία χωρών ανακοίνωσε την Παρασκευή το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti.

Στη λίστα αυτή λοιπόν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προστέθηκαν η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Σλοβακία.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων κρατών που διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό».

Μάλιστα υπεγράφη από τον ίδιο τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, διάταγμα που προσδιορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των κρατών στη Ρωσία.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα έχει όριο 34 άτομα, η Δανία 20 και η Σλοβακία 16. Η Σλοβενία και η Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.

«Η λίστα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση δεν είναι οριστική και, δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθρικών ενεργειών από τα ξένη κράτη κατά των ρωσικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό, μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω», συνεχίζει η Μόσχα.

(φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί