• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΜΠΑΡΟΥΤΙ!!! Έρχεται ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, η ΑΠΟΦΑΣΗ για την Κωνσταντινούπολη

ΜΠΑΡΟΥΤΙ!!! Έρχεται ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, η ΑΠΟΦΑΣΗ για την Κωνσταντινούπολη

stolos
Τι συμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο…

45 μέρες ο Ελληνικός Στόλος βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αυτό έχει να συμβεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι επόμενες εβδομάδες δεν είναι καθόλου εύκολες. Απαιτείται περαιτέρω εντατικοποίηση της διπλωματίας μας, γιατί και οι Τούρκοι θα «οργιάσουν» ενώ δεν αποκλείεται να επιδιώξουν ή να προκαλέσουν και για κάτι παραπάνω…

Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά ρίχνοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά των προκλήσεων, απειλώντας με πόλεμο στο Αιγαίο, αμφισβητώντας ακόμα και την ελληνική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα!

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σε διπλωματικό επίπεδο είναι θέμα χρόνου μετά την τάχιστη κύρωση της συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο από τα δύο κοινοβούλια, να κατατεθεί η συμφωνία επίσημα στον ΟΗΕ και να πρωτοκολληθεί. Αντίθετα, οκτώ μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η αντίστοιχη διαδικασία του παράνομου τουρκολιβυκού συμφώνου καθώς υπήρξε κατακραυγή από την διεθνή κοινότητα, ενώ για την νόμιμη Συμφωνία της Ελλάδας-Αιγύπτου ήταν ξεκάθαρη η υποστήριξη

Αυτήν την Παρασκευή, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες όπου στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ενημέρωση του για τις συμφωνίες της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ στόχος, ο οποίος θα εξοργίσει ακόμα περισσότερο την Τουρκία είναι να οριοθετηθούν σταδιακά το σύνολο των θαλάσσιων ζωνών μας, με την Κύπρο φυσικά σε προεξάρχουσα θέση. «Εν ευθέτω χρόνω και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες θα προχωρήσουμε με την Κύπρο προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας σε συνέντευξή του στη RealNews.

Στρατιωτικά, η Ελλάδα ενισχύεται, καθώς ΜΟΝΟ με όλο και πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να υποστηρίξει την διπλωματική της πολιτική απέναντι στην Άγκυρα.

Η Αθήνα θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος της καταστροφικής δεκαετίας των μνημονίων όπου σχεδόν κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα δεν προχώρησε.

Δημοσίευμα των Παραπολιτικών κάνει λόγο για προχωρημένες συζητήσεις Αθήνας-Παρισιού σε επίπεδο ηγετών για την απόκτηση από τη χώρα μας τουλάχιστον 18 γαλλικών μαχητικών Rafale, ενώ αναθερμαίνονται οι συζητήσεις για τις φρεγάτες Belhara.

Οι ιθύνοντες διαμηνύουν πως η Ελλάδα χρειάζεται τρία πράγματα:

  • Ενίσχυση των εξοπλιστικών
  • Πρόσληψη προσωπικού
  • Αύξηση στρατιωτικής θητείας

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Τουρκία παρά την κατακραυγή για τις παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και τις ξεκάθαρες… συμβουλές να αποχωρήσει από την περιοχή, δεν κάνει πίσω.

Επιμένει να προκαλεί με νέες Navtex και δηλώσεις για παραμονή του Oruc Reis (τρεις μήνες) και «πόλεμο», σε περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Κυριακή το απόγευμα σε τελετή απονομής διπλωμάτων, σε πτυχιούχους στρατιωτικής σχολής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Προκαλούμε ! Αυτή που υψώνουν ανάστημα απέναντι μας είναι έτοιμοι να κάνουν τις ίδιες θυσίες με εμάς; Ο ελληνικός και ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πληρώσει λόγω των μη ικανών διοικητών τους;».

Αυτά λέει ο Ερντογάν στον λαό του και μάλιστα κυκλοφορεί μία σημαντική πληροφορία. Πριν τις τουρκικές εκλογές ο Ερντογάν θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Μετά την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και της Μονής της Χώρας, θέλει να ανακηρύξει την Κωνσταντινούπολη σε πρωτεύουσα της Τουρκίας. ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…