Μητσοτάκης σε Νετανιάχου «Απειλή η Τουρκία» – Σε άριστο κλίμα ενώνουν δυνάμεις Ελλάδα και Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πάντα επί τάπητος...

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Βενιαμίν Νετανιάχου, κατόπιν της κατ’ ιδίαν συνάντησης στην Ιερουσαλήμ. Το κλίμα ήταν άριστο και αυτό φαινόταν στο πρόσωπα των δύο πρωθυπουργών.

Ο πρωθυπουργός, του Ισραήλ, ανέφερε αρχικά πως οι ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο είναι τεράστιες.

Έδωσε έμφαση στον τομέα της ενέργειας και την κατασκευή του EastMed του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου αγωγού αερίου στον κόσμο, ενώ σημείωσε επιπλέον ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, όπως και σε εκείνους των υδατοκαλλιεργειών, αλλά και του τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε την Ελλάδα που βοήθησε στην κατάσβεση πυρκαγιών της χώρας ενώ έστειλε και το μήνυμα: «Να διασφαλίσουμε την σταθερότητα στην περιοχή».

Επιπλέον, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στον τουρισμό, λέγοντας πως «πέρυσι είχαμε 1,2 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια, ο αριθμός αυτός ήταν πολύ μικρότερος. Είναι δείγμα του σεβασμού που τρέφουμε προς την Ελλάδα. Θα θέλαμε να αυξήσουμε κι άλλο τον αριθμό αυτό, αλλά μας πρόλαβε ο κορωνοϊός. Θέτουμε την 1η Αυγούστου ως πρώτο στόχο για πλήρες άνοιγμα τουρισμού».

Ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τουρκική απειλή στην Ανατ. Μεσόγειο και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, κάτι που συζήτησαν εκτενώς οι δύο ηγέτες.

«Μιλήσαμε για τον αποσταθεροποιητικό παράγοντα της Τουρκίας στη Λιβύη και για την άκυρη συμφωνία με την Τρίπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε δε ότι η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση αμοιβαίων και επωφελών συμφωνιών.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ «είναι πολύ συμπαγής και αυτόφωτη». 

Συνέχισε λέγοντας πως με τον κ. Νετανιάχου συμμετείχαν σε κοινή πρωτοβουλία χωρών για την έξυπνη διαχείρισης της πανδημίας. «Επαγρυπνούμε και για την επόμενη μέρα», είπε. 

Δείτε:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί