Την πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό Μέσο δίνει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
«Είναι καλύτερα να ζούμε σαν φίλοι παρά στα κόκκινα. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα έχει συνέπεια και συνέχεια για την βελτίωση των σχέσεων μας», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στόχος είναι «να λύσουμε τον πυρήνα της διαφοράς, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», ενώ προανήγγειλε πως μπορεί να υπάρχουν υποχωρήσεις!!!
Για την συνάντηση με τον Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Υπήρξε όντως καλό κλίμα. Η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από μία τέτοια μεταστροφή της Τουρκίας. Δεν χρειάζεται να ζούμε μονίμως σε κλίμα έντασης, όποτε χρειάστηκε υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντά μας. Ο μεγάλος στόχος είναι να λύσουμε τον πυρήνα των διαφορών μας η οποία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Έχουμε κι άλλα προβλήματα όπως το μεταναστευτικό, αλλά θα πρέπει να τα διερευνήσουμε στο πλαίσιο της θετικής ατζέντας. Εφόσον το συμφωνήσουμε, να πάμε στη Χάγη, δεν μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη. Αλλά ακόμη κι αν δεν το πετύχουμε, η διατήρηση του θετικού κλίματος είναι σημαντική».
Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο θέμα της Χάγης μετά από σχετική ερώτηση είπε: «Είναι προς όφελος της Ελλάδας να επιλύσει με δίκαιο τρόπο και με γνώμονα τα διεθνές δίκαιο να λύσει τη μεγάλη διαφορά με την Τουρκία; Η απάντηση είναι ναι. Οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί να συνεπάγεται κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που μπορεί να αποτελούν την αφετηρία της διαπραγμάτευσης. Είμαστε μακριά από αυτό το σενάριο και θα είχαν ρόλο και η Βουλή και τα κόμματα. Πράγματι η Τουρκία ήταν πολύ επιθετική τα τελευταία χρόνια όπως το καλοκαίρι του 2020. Και κάποιοι μπορεί να αναρωτιούνται τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους. Έχω υποχρέωση να διερευνήσω αν υπάρχει ένα παράθυρο. Μπορεί και να μην υπάρχει τελικά».
Για τα F16: Στην ομιλία μου στο Κογκρέσο αναφέρθηκα στην ανάγκη οι πωλήσεις εξοπλισμών να συμβάλλουν στην σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η άποψη του Κογκρέσου ότι οι εξοπλισμοί δεν πρέπει αν χρησιμοποιούνται εις βάρος άλλης χώρα και μάλιστα μέλος του ΝΑΤΟ εξακολουθεί να ισχύει. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας από το να μένεις πολιτείες ενίσχυση και δεν αναφέρομαι μόνο στα 35 αλλά και σε πλεονάζουν υλικό που θα μας δοθεί δωρεάν και ανεξάρτητα από τα F16 στην Τουρκία.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ποτέ δεν είναι αργά: Πήγε για πρώτη φορά στο σχολείο στα 91 της χρόνια! Βίντεο με εκατομ. προβολές
- Τασούλας: «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε καιρούς αβεβαιότητας, η ποίηση παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς»
- Σκέρτσος: Επιτέλους αυστηροί κανόνες και αποτελεσματικοί έλεγχοι για αλκοόλ και καπνικά
- Θα δικαιωθεί ο Ντμιτρίεφ; Έρχονται αυτά στην Ευρώπη;
- “Kόλαση” φωτιάς στην Νότια Κορέα σε εργοστάσιο αυτοκινήτων – 11 νεκροί, vid
- Με ένα ΒΙΝΤΕΟ αποχαιρέτησε ο Όρμπαν τον Τσακ Νόρις
- “The God of the Woods”: Η Μάγια Χοκ πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του Netflix
- Τσακ Νόρις: Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον αήττητο ήρωα των ταινιών δράσης
- Ο Bryan Adams έρχεται για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο ανήλικους αλλοδαπούς για ληστείες σε καταστήματα καφέ – ψιλικών









