Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, που παρέθεσε προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκφώνησε την αντιφώνησή του.
Στην ομιλία του, εξήρε τις σχέσεις των δύο κρατών και τις βαθιές τους ρίζες, τονίζοντας ότι η Ρωσία συνέβαλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της Ελλάδας.
Ο κ. Μισούστιν ευχαρίστησε εγκάρδια για την φιλοξενία για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Οθωμανική αυτοκρατορία επισημαίνοντας ότι η Ρωσία «συνέβαλε τα μέγιστα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και βοηθήσαμε σε κρίσιμες στιγμές».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός επισήμανε στην αντιφώνησή του, ότι «στρατιώτες μας πολεμούσαν δίπλα δίπλα. Βρέθηκαν στο μακεδονικό μέτωπο, στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πλάι με τους Έλληνες αντάρτες».
Ο κ. Μισούστιν έκανε λόγο για βαθιές ρίζες και σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες ξεκινούν από το Βυζάντιο. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κοινές πολιτιστικές αξίες και την βαθιά αμοιβαία συμπάθεια των λαών των δύο κρατών, τις σχέσεις φιλίας και αλληλοκατανόησης.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, μίλησε για θεμέλια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σε πολλούς τομείς, όπως της ενέργειας, των μεταφορών και της υψηλής τεχνολογίας.
Επισήμανε την αγάπη των Ρώσων τουριστών για τα ελληνικά τουριστικά θέρετρα ενώ τόνισε πως «θα κάνουμε το παν για να διευρύνουμε την πρακτική συνεργασία και να υλοποιούμε έργα με προοπτική εποικοδομητικής συνεργασίας.
sputnik/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό ο Πούτιν είναι πραγματικός ηγέτης, video
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
