διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη. Αυτό τόνισε στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
«Το ακατάβλητο πνεύμα του μετώπου που έφερε τότε στην πατρίδα τη νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του έθνους μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
«Εμπνέει», συνέχισε, «όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Επισήμανε, δε, ότι προορισμός μας «ως Έλληνες είναι να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού».
«Οι αθάνατοι ήρωες του έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την πατρίδα: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”!» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ουκρανικό ζήτημα: Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία για τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών
- Θεσσαλονίκη: Κατείχε 723 πλαστά 20ευρα – Στον ανακριτή 21χρονος για παραχάραξη νομίσματος
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής – εγγραφής στην Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου
- Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για την Άμυνα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,9% στη βιομηχανική παραγωγή τον περασμένο Δεκέμβριο
- Θ. Κοντογεώργης για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία και αποφυγή εντάσεων
- «Είτε μας αρέσει είτε όχι» – Γαλλική αλλαγή πλεύσης σε σχέση με την Ρωσία
- Ετοιμάζεται η συνέχεια της ταινίας KPop Demon Hunters
- Νέα τραγωδία στον αυτοκινητόδρομο της Ρουμανίας που σκοτώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ – Τρεις νεκροί, vid
- Εικόνες χάους στην Κολομβία: Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές, vid
Κύρια Θέματα








