Μια σταλιά γης, ένα έθνος ολόκληρο! Ένα από τα μικρά «διαμάντια» που αποθεώνουν την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εύα Πάλμερ που υποκλίθηκε στον Ελληνικό Πολιτισμό…

Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Μύλος, Πευκούλια!

Αυτές είναι πολλές από τις πανέμορφες παραλίες της Λευκάδας!  

Ωστόσο, υπάρχουν και τα κρυμμένα «διαμάντια» της περιοχής, όπως το παραδεισένιο νησάκι του Αγίου Νικολάου, που είναι γνωστό στους Λευκαδίτες για την στενή σύνδεση του με τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό.

Τα τιρκουάζ νερά του εντυπωσιάζουν όποιον ταξιδιώτη το επισκεφτεί, από όλον τον πλανήτη.

Βρίσκεται στην είσοδο της Λευκάδας! Το μαγευτικό τοπίο υπερτονίζεται από αυτό το πολύ μικρό κομμάτι γης με ένα εκκλησάκι που νομίζεις ότι σε λίγο θα το καταπιεί η θάλασσα.

Είναι το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, καθώς η Ελληνική ομορφιά συνοδεύεται αιώνες τώρα από τα γραφικά ταπεινά εκκλησάκια, τα οποία τονίζουν τον συνδυασμό φωταύγειας και ταπεινοφροσύνης που προσφέρει το Ελληνικό Πνεύμα!

Κανείς δεν αγάπησε περισσότερο το νησάκι από τον Άγγελο Σικελιανό και την Αμερικανίδα σύζυγό του, Εύα Πάλμερ, η οποία ζούσε σαν αρχαία Ελληνίδα και το έδειχνε και στην ενδυμασία της: Χλαμύδα που κρατούσε μια πόρπη στην μέση, σανδάλια και τα πλούσια κόκκινα μαλλιά της συγκρατούσε μια ταινία με μαιάνδρους.  

Μαγεμένος από την ομορφιά του τοπίου, ο σπουδαίος ποιητής έφτασε εκεί στις αρχές του 20ου αιώνα και έμεινε για πολύ καιρό!

Το νησάκι και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου είναι επισκέψιμο μόνο την ημέρα της γιορτής του (την πρώτη Κυριακή μετά τις 10 Μαΐου). Τους προσκυνητές και τους επισκέπτες εξυπηρετούν παραδοσιακά πλοιάρια, που ξεκινούν από τον επαρχιακό δρόμο Αγίου Νικολάου – Λευκάδας, στο ύψος του μικρού σπηλαιώδους ναού του Αγίου Αντωνίου στη Λαμία.

Τα λόγια είναι φτώχια! Απολαύστε το βίντεο και… καλές σας διακοπές!

ΦΩΤΟ unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί