• Αρχική
  • Άρθρα
  • Με ΥΦΟΣ ο Ράμα έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι – ΑΥΤΑ τόλμησε να πει μέσα στην Ελλάδα (vid)

Με ΥΦΟΣ ο Ράμα έβαλε την Τουρκία στο παιχνίδι – ΑΥΤΑ τόλμησε να πει μέσα στην Ελλάδα (vid)

RAMA_1
Σαφείς εντολές από τον Σουλτάνο στον «σφουγκοκωλάριο» των Τιράνων…

Οι εκκρεμότητες της Αθήνας με τα Τίρανα για τα θαλάσσια σύνορα, τα ελληνοτουρκικά και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο με αφορμή το συνέδριο του Economist, με την συμμετοχή δύο Βαλκάνιων πρωθυπουργών, των κ. Ζάεφ και Ράμα, αλλά και δύο μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργών Εξωτερικών, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σε σχέση με την διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Έντι Ράμα, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να υποστηρίζει, πρώτος, «αργά ή γρήγορα θα καταλήξουμε σε κοινή άποψη για τις θαλάσσιες ζώνες», προτείνοντας την επίλυση των ζητημάτων είτε με τη βοήθεια τρίτων χωρών, όπως είπε, είτε στο Διεθνές Δικαστήριο.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ο Αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως θα δείτε στο βίντεο, παρουσιαζόταν λες και κάνει αγγαρεία, έχοντας ύφος σε όσα έλεγε για την Ελλάδα, έβαλε στο τραπέζι την παράμετρο της τουρκικής παρουσίας στα Δυτικά Βαλκάνια σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα και την Τουρκία, δεν αισθάνομαι ότι η Αλβανία βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η Τουρκία παίζει κρίσιμο ρόλο για την ασφάλεια της Ευρώπης, ομοίως η Ελλάδα παίζει κρίσιμο ρόλο για τα σύνορα της Ευρώπης. Αναμφίβολα ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είναι κατά των Ελλήνων».

Ανταπαντώντας η βουλευτής της ΝΔ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, προ δεκαετίας, με την οποία ακυρώθηκε η ελληνο-αλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, που είχε υπογραφεί στα Τίρανα. «Δεν υπάρχει δικαιολογία για το ότι δεν έχουμε συμφωνία μετά από 12 χρόνια», υπογράμμισε και ζήτησε να υπάρξει συμφωνία: «Θα είναι σημαντική και για τις δυο χώρες», επέμεινε χαρακτηριστικά με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «η Ελλάδα υπέγραψε δύο σημαντικές συμφωνίες, με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ελπίζουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία και με την Αλβανία». Ξεκαθάρισε δε ότι «η παρέμβαση τρίτων χωρών δεν βοηθάει, ξέρουμε ότι η Τουρκία ήταν κατά της συμφωνίας».

Ο διάλογος έκλεισε με τον κ. Ράμα να λέει ότι προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο φοβούμενος την αυξανόμενη ένταση στη χώρα του μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ΨΕΥΔΩΣ ότι δεν ισχύουν τα περί τουρκικής ανάμειξης, την ώρα που υπάρχει η μαρτυρία του Σαλί Μπερίσα, πρώην ηγέτη των Αλβανών:

Δείτε στο 1.36:

Το ύφος και τα λόγια του Έντι Ράμα, δείχνουν πως αποτελεί «σφουγκοκωλάριο» του Ερντογάν καθώς αναγνωρίζει στην Τουρκία ΡΟΛΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ για συμφωνίες με την Ελλάδα, τολμώντας να μιλήσει για τουρκική παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια και φιλική στάση του Ερντογάν απέναντι στην χώρα μας, την ώρα που τουρκικά πλοία απειλούν με θερμό επεισόδιο.

Δείτε το αδιάφορο και ψυχρό ύφος του Έντι Ράμα, καθώς μιλάει για τα θέματα με την Ελλάδα: