Μας έπιασαν τα γέλια!!! Η Τουρκία διαθέτει μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Ελλάδα;;; Για δείτε αυτό…

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Τουρκίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την προκλητικότητα και την πειρατική της διάθεση στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ο ισχυρισμός της πως διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πολλά fake news της Άγκυρας, με το οποίο επιχειρεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη, για το δίκαιο των […]

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Τουρκίας, προκειμένου να δικαιολογήσει την προκλητικότητα και την πειρατική της διάθεση στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ο ισχυρισμός της πως διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα από τα πολλά fake news της Άγκυρας, με το οποίο επιχειρεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη, για το δίκαιο των ισχυρισμών της.

Ωστόσο η αλήθεια είναι ακριβώς η αντίθετη, αφού η Ελλάδα διαθέτει τη μεγαλύτερη έκταση ακτογραμμής.

Σύμφωνα με το «The World Factbook» της CIA, η Ελλάδα διαθέτει 13.676 χλμ, ενώ η Τουρκία 7.200 χλμ.

Το «The World Factbook» είναι η ετήσια έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών, τύπου, με βασικά στοιχεία και πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου.

Το εγχειρίδιο αυτό που αφορά την κάθε Χώρα αναγνωρίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνει στοιχεία γενικής εικόνας σε μια περιγραφή δύο-τριών σελίδων για την δημογραφία, τοποθεσία, οικονομία, κυβέρνηση, βιομηχανία, στρατιωτικές δυνατότητες κλπ.

Πηγή: protothema.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί