Λένε «Μακεδονία» και εμείς θα τους βάλουμε και στην Ευρώπη – Ταπεινώνεται διεθνώς η χώρα!!! ΒΙΝΤΕΟ

Άκυρη από την πλευρά των Σκοπίων η Συμφωνία των Πρεσπών...

Νέα πρόκληση χθες από τους Σκοπιανούς καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε σε «Μακεδονία» για την Εθνική ομάδα της χώρας του που συμμετέχει στο EURO 2020, αγνοώντας ακόμα και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είδατε χθες, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, ο οποίος βρέθηκε στο Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της χώρας του με την Ολλανδία και για να τιμήσει τον ρέκορντμαν της ομάδας σε συμμετοχές Γκόραν Πάντεφ, σε σχετική του ανάρτηση κάνει λόγο για αγώνα της «Μακεδονίας» κόντρα στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του EURO 2020. 

«Στο στάδιο του Άμστερνταμ υποστηρίζω δυνατά την εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας», γράφει ο Ζόραν Ζάεφ στα social media, πυροδοτώντας νέες αντιδράσεις αναφορικά με το όνομα της χώρας του.

Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού των Σκοπίων αποτελεί κατάφορη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Τι θα κάνει η κυβέρνηση;;; Βάσει του Διεθνούς Δικαίου, δεν χωρεί μονομερή ακύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών, διότι οι λόγοι ακυρώσεως αναφέρονται περιοριστικά και, βάσει των σημερινών δεδομένων, δεν έχουν εφαρμογή στην περίπτωση αυτή, καθώς πρόκειται για Συμφωνία διεθνώς αναγνωρισμένη με υπογραφή της Ελλάδας.

Τυχόν καταγγελία της Συμφωνίας δεν απαλλάσσει την Ελλάδα από την αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» αλλά και της «μακεδονικής» ιθαγένειας στους πολίτες του γειτονικού κράτους. Τα δύο κράτη θα εξακολουθούν να δεσμεύονται από τις συγκεκριμένες διατάξεις, όπως και από το άρθρο 7 της Συμφωνίας.

Μοναδική δυνατότητα είναι να εντοπίσει η Ελλάδα ότι υπάρχει ουσιώδης παραβίαση της Συνθήκης των Πρεσπών και βάσει αυτής να ζητήσει την λήξη της, όπως συνέβη χθες με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Ωστόσο,  η κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν δείχνει τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως κατά τέλη Ιουλίου αναμένεται να πάρουν, τον δρόμο για την βουλή οι συμφωνίες συνεργασίας με τα Σκόπια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία παραβιάζει τόσο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας όσο και ο πρωθυπουργός της.

Οι τρεις διακρατικές συμφωνίες, οι οποίες σημειωτέον είναι κατατεθειμένες στη βουλή από τον περασμένο Σεπτέμβριο αφορούν το θέμα της φύλαξης του FIR των Σκοπιανών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το σύμφωνο για την επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Πρόκειται για μία «δυσάρεστη» εκκρεμότητα για την κυβερνητική παράταξη, η οποία θέλει να τελειώνει με όλα τα δύσκολα κοινοβουλευτικά στοιχήματα μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες για να ξεκινήσει τη νέα πολιτική περίοδο από τον Σεπτέμβριο.

Θυμηθείτε τι είχε δηλώσει η Ντόρα Μπακογιάννη! Η Ελλάδα τηρεί την Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που οι Σκοπιανοί την παραβιάζουν κατάφωρα, λέγοντας μάλιστα πως αυτό είναι προς το συμφέρον μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί