Κύπρος: Στη Σλοβενία ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Για τη Σλοβενία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ενέργειας και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που αφορά στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, στο πλαίσιο της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από τη Σλοβενία. Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής […]

Για τη Σλοβενία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ενέργειας και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που αφορά στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, στο πλαίσιο της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από τη Σλοβενία.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Fit for 55» που αποσκοπούν στη μείωση των ρύπων κατά 55% έως το 2030, καθώς και η αναθεώρηση του Κανονισμού για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

Ο κ. Καρούσος θα έχει και σειρά επαφών με άλλους ομολόγους του για την προώθηση της Διακήρυξης για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα, που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία της Κύπρου από κοινού με άλλα επτά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος θα συζητήσει με ομολόγους του και το θέμα που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των ρύπων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί