• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος: Στη Σλοβενία ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Κύπρος: Στη Σλοβενία ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Για τη Σλοβενία αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Γιάννης Καρούσος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ενέργειας και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που αφορά στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, στο πλαίσιο της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από τη Σλοβενία.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα αποτελέσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Fit for 55» που αποσκοπούν στη μείωση των ρύπων κατά 55% έως το 2030, καθώς και η αναθεώρηση του Κανονισμού για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

Ο κ. Καρούσος θα έχει και σειρά επαφών με άλλους ομολόγους του για την προώθηση της Διακήρυξης για την Αεροπορική Συνδεσιμότητα, που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία της Κύπρου από κοινού με άλλα επτά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος θα συζητήσει με ομολόγους του και το θέμα που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των ρύπων.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.