Παζάρια για ανταλλαγή εδαφών από τον Ερσίν Τατάρ. Ο Τατάρ, «πρωθυπουργός» και «υποψήφιος» του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) για τις επικείμενες «προεδρικές εκλογές», είπε ότι θα μπορούσε να δοθεί έδαφος 6% στους Ελληνοκύπριους και να μειωθεί το ποσοστό, που κατέχουν οι Τουρκοκύπριοι από το 36% του συνολικού εδάφους του νησιού σε 30% σε αντάλλαγμα της αποδοχής του μοντέλου λύσης δύο κρατών στην Κύπρο και της συμμετοχής των Τουρκοκυπρίων σε επιτροπή για το φυσικό αέριο.
Σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Daily Express, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα», ο κ. Τατάρ ζήτησε από την Βρετανία να στηρίξει τη λύση δύο κρατών στο νησί.
Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι πρέπει να αρχίσουν απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την κατεχόμενη Κύπρο και υπενθυμίζοντας ότι ζουν 300 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι στη Βρετανία και 20 χιλιάδες Βρετανοί πολίτες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ότι οι απευθείας πτήσεις θα μπορούσαν να διευκολύνουν όλους.
Πηγή: Φιλελεύθερος – ΚΥΠΕ, skaigr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στο Καράκας «θριαμβευτές» οι Αμερικανοί – Τι αναφέρεται σε σχέση με την Ρωσία
- Συνεκπαίδευση φρεγάτας «Ύδρα» με την φρεγάτα Al Taif του Βασιλικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας
- Έτσι μοιάζουν οι πρώτες μέρες του 2026 – Επικό ΒΙΝΤΕΟ
- Π. Μαρινάκης: Αυτά τα δέκα χρόνια η Νέα Δημοκρατία μεγάλωσε, όπως και η Ελλάδα
- Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για τις θητείες των αρχηγών
- Εκτοξεύθηκε η τιμή του κρέατος μέσα σε ένα χρόνο – Αυξήσεις πάνω από 14% στα σουπερμάρκετ
- Θεσσαλονίκη-Fly Over: Εντυπωσιακές εικόνες από την κατεδάφιση γέφυρας, vid
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Η κυβέρνηση έκανε τα βήματα που μπορούσε – Τι είπε για τη συμφωνία Mercosur
- Ψηφίστηκε το καλύτερο γκολ από φάουλ στην ιστορία του Champions League! Απίστευτος Ρονάλντο, vid
- Σήμερα ανοίγουν τα τελωνεία Νίκης και Εξοχής – Στις 13:00 η σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής στη Νίκαια









