• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κύπρος – Πόντος – Αρμενία»: Το σύνθημα που που έσεισε την Πλατεία Συντάγματος (vid)

«Κύπρος – Πόντος – Αρμενία»: Το σύνθημα που που έσεισε την Πλατεία Συντάγματος (vid)

syntagma
Δείτε...

Πορεία υπέρ της Αρμενίας και του λαού της και κατά της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στη Λευκωσία.

Αρμένιοι που διαμένουν στην Κύπρο αλλά και πολλοί Κύπριοι διαδήλωσαν κατά των πολεμικών συγκρούσεων στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και υπέρ της ειρήνης.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες, ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στην Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν εξέφρασε θερμές ευχαριστίες «στους Ε/κ φίλους μας για τη συμπαράσταση» και «ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κύπρο και την Ελλάδα», ευχόμενος και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Η ευχή μου είναι την επόμενη φορά που θα συγκεντρωθούμε να είναι συγκέντρωση νίκης, σίγουρα θα πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος δεν θα πάρει κανείς το Αρτσάχ, ούτε την Αρμενία και για αυτό είμαι βέβαιος», είπε.

Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη κοινοβουλευτικών κομμάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

Ο κ. Μαχτεσιάν παρέδωσε επιστολή σε εκπρόσωπους της ρωσικής πρεσβείας, της πρεσβείας των ΗΠΑ και της πρεσβείας της Γαλλίας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους για να σταματήσει η επιθετική πράξη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

«Όπως ξέρετε, περνούμε δύσκολες μέρες και επί της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Κύπρο και την Ελλάδα για τη συμπαράσταση και η ευχή μου είναι να ακολουθήσουν και άλλες χώρες για να σταματήσει» είπε μιλώντας μετά στα ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι κατά την πορεία οι συμμετέχοντες τηρούσαν τα πλείστα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πηγή: philenews