Κρίσιμες ώρες! Αυτοί «σπρώχνουν» τον Ερντογάν να κάνει το μοιραίο λάθος σε Αιγαίο και Κύπρο

Έως τώρα η τουρκική ηγεσία δεν έχει φτάσει στο ύστατο σημείο εξωτερίκευσης των προβλημάτων της με τη μορφή μιας πολεμικής σύγκρουσης στο Αιγαίο.

Ωστόσο αυτό το σενάριο συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες, από τη στιγμή που η πίεση προς το καθεστώς Ερντογάν αυξάνεται από όλες τις πιθανές μεριές.

Έτσι σήμερα, εν έτει 2020, με το κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ να συγκεντρώνει ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, τον Ερντογάν τον «στριμώχνουν» πολύ κρίσιμα θέματα όπως:

.

  • η οικονομική κατάρρευση (με πιθανή τη βοήθεια από το ΔΝΤ)
  • η πανδημία του κορωνοϊού
  • η ανεργία
  • το συριακό και το λιβυκό ζήτημα

.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα που ευθύνονται για το σύνολο σχεδόν της έντονης κριτικής που ασκείται κατά του Ερντογάν, ήρθε να προστεθεί και το ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Το επισφράγισμα ήρθε με το μεγάλο τουρκικό φιάσκο στον Έβρο πριν από δύο μήνες αλλά και με τη δημοσιοποίηση από μεριάς Ελλάδος της αερομαχίας πάνω από το Αιγαίο, σε μία είδηση που «έπαιξαν» μέχρι και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η κεμαλική αντιπολίτευση δεν μπορούσε να συγχωρήσει έναν τέτοιο…εξευτελισμό και έβαλε κατά Ερντογάν!

Μόνο που τα…«πυρά» πήραν και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Εργκίν Οζκιόκ, σε έντονο ύφος είπε:

«Κοιτάξτε! Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ –παραβιάζοντας τις συνθήκες- αναπτύσσουν στρατό στα νησιά, ενώ η στρατικοποίησή τους απαγορεύεται, και χλευάζουν από εκεί την Τουρκία. Κοιτάξτε! Εμείς το φωνάζουμε και το λέμε.

Δεν έχετε επιδείξει το σθένος που απαιτείται για να στηρίξετε τα δικαιώματά μας. Τηρείτε στάση σιωπής. Αυτό είναι το πνεύμα και η εθνική σας συνείδηση. Αυτά τα νησιά είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού.

Κατά τον ίδιο τρόπο μας απογοητεύετε και στην Κύπρο».

Υπό την τρομακτική πίεση της κεμαλικής αντιπολίτευσης , η οποία κατά καιρούς έχει προβάλλει πιο ανθελληνικές θέσεις και από τον ίδιο τον Ερντογάν (!), είναι ηλίου φαεινότερον πως αργά ή γρήγορα η Άγκυρα θα αναζητήσει μία «εθνική επιτυχία».

Τόσο το Αιγαίο αλλά και η Κύπρο προσφέρονται σαν πιθανά «έπαθλα» που θα «ξεδιψάσουν» την όρεξη αρκετών Τούρκων για μία νίκη κατά των «μισητών Ελλήνων».

Ενδεχομένως αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, ο πάντα απρόβλεπτος «σουλτάνος» να στραφεί στρατιωτικά κατά των Ελλήνων.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί