ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ εφοπλιστή: Ο Ερντογάν θέλει να καρφώσει ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ σε ελληνικό έδαφος – Αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς

«Αν δεν γίνει αυτό αμέσως και επισυμβεί κάποια εθνική ντροπή ή καταστροφή, δεν θα ήθελε κανείς να είναι στη θέση των υπεύθυνων για αυτή την πολυετή εγκατάλειψη του στόλου μας», αναφέρει.

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης σε άρθρο τους την εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρεται στις προκλήσεις της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά που έχουν ΕΝΤΑΘΕΙ!!!

Θεωρεί πως ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν «έχει σκοπό να επιτεθεί στην Ελλάδα και να αποσπάσει ένα κομμάτι εθνικού εδάφους μας», καταλαμβάνοντάς το!

Ως πεδίο αντιπαράθεσης, σύμφωνα με τον κ. Λασκαρίδη, έχει επιλέξει «το Αιγαίο με τα αναρίθμητα μεγάλα και μικρά νησιά και νησίδες του».

«Δεν έχει σημασία για αυτόν αν θα καταλάβει μικρό ή μεσαίο νησί. Σημασία έχει να καρφώσει την ημισέληνο σε ελληνικό έδαφος», υπογραμμίζει και συμπληρώνει:

«Με δεδομένο ότι για τους Τούρκους κάθε στόχος είναι σε απόσταση λιγότερο από μία ώρα για τις αποβατικές τους ορδές, ενώ για εμάς η αντίδραση του στόλου μας (και των ειδικών δυνάμεων που μεταφέρει) βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 ωρών, το πρόβλημα γίνεται ολοφάνερο.

Έτσι βρισκόμαστε σε μια πολύ μειονεκτική κατάσταση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Αλλά με ποιον τρόπο; Δεν υπάρχει άλλος από την συνεχή και αδιάκοπη παρουσία ολόκληρου του στόλου στο Ανατολικό Αιγαίο, από τις ακτές της Θράκης έως το Καστελλόριζο.

(…)

Πρέπει να φροντίσουμε τα πλοία μας να είναι εφοδιασμένα με ό,τι απαιτείται, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμα ανά πάσα στιγμή.

Για να γίνουν όμως αυτά και να θωρακιστεί όλη η περιοχή και να καταστεί απροσπέλαστη για οποιαδήποτε, έστω και μικρή, τουρκική πρόκληση, απαιτούνται δύο κομβικά στοιχεία:

Πρώτον, η απόλυτη και σθεναρή πολιτική βούληση της πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων να απαντήσουν δυναμικά σε οποιαδήποτε πρόκληση των Τούρκων. Κανείς Έλληνας δεν περιμένει τίποτα λιγότερο από αυτό και ξέρουμε όλοι ότι μπορούμε να βασιζόμαστε και στην πολιτική και στη στρατιωτική ηγεσία.

Και δεύτερον και ουσιαστικότερον, να φροντίσουμε τα πλοία μας να είναι εφοδιασμένα με ό,τι απαιτείται από ανταλλακτικά, εφόδια, καύσιμα και πυρομαχικά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, να τους έχουν γίνει οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμα ανά πάσα στιγμή».

«Αν δεν γίνει αυτό αμέσως και επισυμβεί κάποια εθνική ντροπή ή καταστροφή, δεν θα ήθελε κανείς να είναι στη θέση των υπεύθυνων για αυτή την πολυετή εγκατάλειψη του στόλου μας», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Καθημερινή, photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί